fbpx
Biznis Kapital Vesti Video

Na Zlatiboru predstavljen WVP fond

U sali Inovacionog biznis centra Zlatibor u petak, 3.novembra održana je prezentacija WVP fonda kako bi se građanima predstavile prednosti ulaganja u investicione fondove. O načinima ulaganja u investicione fondove, prisutnima je govorio Aleksandar Stanojević, član nadzornog odbora WVP Fund Managementa.

Prisutni građani su ovom prilikom upoznati sa principima na kojima posluju investicioni fondovi u Srbiji i kakva je zakonodavna procedura kako za rad fondova tako i za investiranje. Gospodin Stanojević je opisao kako funkcioniše WVP fond i kako se novac investira kroz fondove.

Ova kompanija ima četiri paketa za investitore u zavisnosti od rizika, pa tako postoji: Premium (investira se u 137 kompanija), Dinamic (127 kompanija), Balanced (78 kompanija + državne obveznice). Fond je takođe ograničen i prilkom ulaganja pa se tako ne mogu sva sredstva uložiti u jednu kompaniju već ulaganja moraju biti raspoređena na više kompanija, ali i u više privrednih grana prema unapred utvrđenim procentima.

Gospodin Stanojević je predstavio i kratku analizu najvećih kompanija kao što su Mercedes, Apple, Coca cola, Pfizer, Philip Moris, a zatim je bilo reči i o organičenjima prilikom investiranja u državne obveznice (minimalni ulog 100.000 evra).

Građani su upoznati i sa načinima ulaganja, visinama naknada pri ulaganju u investicione fondove i načinu obračuna investicione jedinice. Po rečima Aleksandra Stanojevića investiranje na berzama u štiti kapital od inflacije jer su prinosi od dividendi uvek veći od inflacije.

Ovom prilikom je takođe bilo reči i o radu u investicionim fondovima i da to predstavlja odličnu priliku za komunikativne ljude koji žele da sami organizuju svoje radno vreme i visinu zarade.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

November 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930