fbpx
Društvo Humanost i solidarnost Skijanje Sport Video

Norveška pomoć za SK Zlatibor

Prošlog vikenda smučarski klub Zlatibor je dobio na poklon smučarsku opremu za najmlađe članove. Norvežanin Egil Dalveit je prošle godine boravio na Zlatiboru i upoznao se sa članovima SK Zlatibor. Zadivljen entuzijazmom članova kluba Dalveit je odlučio da klubu pokloni opremu za najmlađe smučare. Zajedno sa prijateljima Dalveit je prikupio desetak pari skija, kao i smučarsku obuću.

Ovo je mala donacija u znak zahvalnosti i mislim da je to dobro za decu, istakao je Egil Dalveit, koji je vojni ataše pri Ambasadi kraljevine Norveške.

Za Darka Đurovića, predsednika SK Zlatibor ovo je lep lični gest, ali ujedno i nastavak saradnje koju SK Zlatibor ima sa Ambasadom kraljevine Norveške u Srbiji. Pre sedam godina, SK Zlatibor je uz pomoć Norveške obnovio klupsku opremu i tada je organizovana i škola nordijskog skijanja za učenike OŠ Dimitrije Tucović iz Čajetine i Zlatibora. Tada je SK Zlatibor dobio pedeset pari skija kao i smučarsku obuću što je dosta pomoglo klubu u daljem radu.

“Ovo je praktično nastavak lepe saradnje koju imamo sa Norveškom već godinama. Nadamo se da će se saradnja nastaviti na obostrano zadovoljstvo., istakao je gospodin Đurović.

Gospodin Dalveit je u nedelju bio na Tić polju i pratio je FIS takmičenje u sprintu koje je bilo na programu, a zatim je iskoristio priliku da smuča na stazi.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829