fbpx
Društvo Obrazovanje Video

Obeležen dan OŠ Dimitrije Tucović

U Domu kulture u Čajetini, 13.maja je obeležen dan osnovne škole “Dimitrije Tucović”. Đaci su zajedno sa nastavnicima za ovu priliku pripremili prigodan program. Hor je otvorio program himnom škole a zatim su na scenu stupili recitatori koji su se predstavili poznatim poetskim delima Vesne Perun (Kad bi se moglo putovati), Miroslava Mike Antića (Drhtava pesma), Dobrice Erića (Čudesni svitac).

Članovi istorijske i dramske sekcije su izveli predstavu o životu kneza Mihajla gde su dramski obrađeni najvažniji događaji iz života i vladavine ovog Obrenovića. Predstava je upotpunjena i horskim izvođenjem pesme “Još ne sviće rujna zora” i odličnom muzičkom pratnjom članova muzičke sekcije.

U drugom bloku su ponovo bili na sceni recitatori koji su recitovali pesme Tode Nikoletića (Leptir), Pero Zubac (Sloboda), Milena Pavlović Barili (Rasplela sam kose) a zatim je hor otpevao pesmu “Kosovski božurovi” a za kraj programa je nastupio folklorni sastav škole.

Ove školske godine učenici OŠ Dimitrije Tucović su osvojili više od osamdeset nagrada na opštinskim takmičenjima, kao i više od četrdeset na okružnim takmičenjima. Do početka maja trinaestoro učenika je izborilo plasman na republičkim takmičenjima gde su osvojili po jedno prvo (Književna olimpijada), drugo (Repuličko takmičenje iz istorije) i treće mesto (Književna olimpijada).

Na kraju programa direktorka škole Milka Vasiljević se zahvalila svima prisutnima što podržavaju i pomažu rad škole a za dugogodišnju uspešnu saradnju su uručene plakete preduećima KJP Zlatibor i JKP Vodovod – Zlatibor.

Autor: Aslani Samir

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031