fbpx
Info Izbori Politika Vesti Video

Očekivanja političkih stranaka

Biračka mesta su u celoj Srbiji zatvorena u 20 časova. Na izborima za predsednika Srbije i poslanike u Narodnoj skupštini pravo glasa je imalo 6,5 miliona građana koji su mogli da glasaju na 8.255 biračkih mesta. U opštini Čajetina pravo glasa je imalo 12.984 birača, koji su glasali na 30 biračkih mesta. Ostaje da se vidi koliko je građana iskoristilo svoje biračko pravo na ovim izborima.

Biračka mesta su zatvorena. Birački odbori sada imaju zadatak da prebroje glasove i da obradu glasačkog materijala. Očekivanja političkih stranaka su različita.

Goran Mićić, kandidat za narodnog poslanika Patriotskog bloka za obnovu kraljevine Srbije veruje da će ova izborna lista preći cenzus i da su se pravi monarhisti probudili.

Milan Stamatović, jedan od lidera koalicije Suverenista i kandidat za narodnog poslanika je izjavio da će ova lista preći cenzus od tri odsto i da će Zdrava Srbija postati parlamentarna stranka.

“To je veoma značajno za ceo zlatiborski okrug, da ima iz unutrašnjosti predstavnike u republičkom parlamentu i da funkcioniše i radi jedna stranka koja nije registrovana u Beograd”, istakao je Stamatović.

Kandidat za narodnog poslanika na listi Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve, Đorđe Dabić je istakao da Srbija ima priliku da izabere kakvu budućnost želi i da će građani dati podršku koaliciji koju predvodi SNS.

“Mi smo sigurni da će u narednom periodu državu i dalje voditi stabilna koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom. Nama je potrebna stabilnost u ovim teškim vremenima. Potrebno je da ne menjamo kurs na kome se danas nalazimo. Aleksandar Vučić je dokazao da može i da je jedini siguran izbor za našu državu. Očekujem pobedu Aleksandra Vučića u prvom krugu predsedničkih izbora, istakao je Dabić.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930