fbpx
Biznis T-Info Turizam Vesti Video

Od Tornika gondole na tri strane

U opštini Čajetina su spremni da realizuju projekat gradnje gondole od Tornika do Pribojske banje, kako bi se maksimalno iskoristili turistički potencijali zapadne Srbije.

“Očekujemo da će sva dokumentacija za izgradnju nove gondole od zlatiborskog vrha Tornik do Pribojske Banje biti spremna do kraja ove, i da ćemo u gradnju krenuti već početkom sledeće godine, a rok za završetak je godinu dana od početka radova – izjavio je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, povodom jučerašnje najave predsednika Republike Aleksandra Vučića da će Tornik u čajetinskoj i Pribojska Banja u pribojskoj opštini uskoro biti povezani 14,7 kilometara dugom gondolom.

Predsednik Srbije je obećao da će 25 miliona evra za ovu investiciju čija je ukupna vrednost 30 miliona obezbediti država, a ostatak opština Čajetina.

“Pola trase buduće gondole je na teritoriji čajetinske opštine, između ostalog, i buduća stanica kod manastira Uvac, dok ostali deo pripada Priboju. Na samom vrhu Tornik biće potuno obnovljeni, i u komercijalnu namenu, slično Avalskom tornju, dovedeni repetitori koji su porušeni u NATO agresiji 1999. godine, kazao je Stamatović, napominjući da će nova trasa gondole biti deo gondolske mreže koju će, osim ove najavljene, činiti i trenutno najduža na svetu, zlatiborska „Zlatna gondola“, od centra naselja Zlatibor do Tornika, kao i ona čiju izgradnju Čajetinci uveliko pripremaju, od vrha Tornik do vrha Čigota.

Predsednik Opštine Čajetina nagoveštava da će celom budućom mrežom gondola koje će počinjati ili se završavati na vrhu skijališta Tornik, s obzirom na dosadašnje iskustvo i postignute uspehe u ovom poslu, upravljati čajetinsko Javno preduzeće „Gold gondola“.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930