fbpx
Odbojka Sport Video

Odbojkašice Zlatibora se plasirale u viši rang

Ekipa OK Zlatibor je danas u dramatičnom meču 22.kola odmerila snage sa ekipom Valjeva i uspela da izbori plasman u viši rang takmičenja.

Za Zlatibor su na ovom meču igrali: Tošić A, Popović D, Gavović L, Rnjaković T, Kuburović D, Tošić I, Smiljanić J, Vlasonjić M, Vidić T, Pantović A, Jovanović A, Radenović M, Batnić M, i Luković V.

Za ekipu Valjeva su igrali Simić T, Pantelić S, Maksimović A, Lakićević M, Bebić V, Ristivojević M, Celić B, Mihailović J, Đenić J, Simenuović J, Maksimović M, Beljić T i Petrović J.

Zlatiborke su krenule ofanzivno i posle osamnaest minuta su slavile dobijen prvi set rezultatom 25:14. Ekipa Valjeva je u drugom setu zaigrala mnogo bolje. Igralo se poen za poen, i pri rezultatu 14:14 gosti su uspeli da naprave seriju od osam poena. Zlatibor je uzvratio sa dva vezana poena za 16:21 ali su Valjevke ponovo uspele da vežu četiri poena i da dobiju set za 1:1.

Na početku trećeg seta gosti su uspeli da osvoje tri vezana poena. Zatim je usledio deo igre gde se igralo poen za poen, ali su Valjevke održavale prednost. Posle sedam minuta igre Zlatibor je prvo stigao do izjednačenja a Aleksandra Pantović dovodi i do prvog vođstva domaću ekipu. Zlatiborke su uspele da stignu do vođstva od 10:8, ali se gosti nisu predavali i ubrzo stižu do izjednačenja i prelaze u vođstvo od 14:15. Zatim je ekipa Valjeva napravila četiri vezana poena za vođstvo od 14:19.

Ekipa Zlatibora je uspela da smanji vođstvo na 15:19, ali je gostujuća ekipa ponovo ušla u dobar ritam i stiže do vođstva od 16:22. Valjevke su ubrzo stigle do prednosti od šest poena (18:24). Posle tajmauta domaća ekipa je uspela da veže tri poena 21:24, ali je ekipa Valjeva igrala smireno i stiže do 25 poena i vođstva od 2:1 u setovima.

Četvrti set je počeo dobro za ekipu Valjeva koja je za pet minuta igre uspela da osvoji osam poena dok je domaća ekipa ossvojila samo tri. Trener domaćih je potom tražio tajmaut i usledilo je nekoliko dugih poena i Zlatibor je uspeo da smanji vođstvo gostiju na 9:12. Usledio je deo igre gde se igralo poen za poen a ekipa Valjeva je i dalje održavala prednost od par poena. Pri rezultatu 15:19 za goste, domaće odbojkašice uspevaju da osvoje dva vezana poena. Rezultatska klackalica se nastavila sve do 23:23 kada Zlatiborke stižu do prvog izjednačenja u četvrtom setu. Publika je osetila da je ovo ključni trenutak utakmice i uz fanatično navijanje domaća ekipa je stiže do preokreta i osvaja četvrti set rezultatom 28:26 za izjednačenje u setovima 2:2.

Peti set je doneo dosta uzbuđenja. Igralo se poen za poen i gosti su uspevali da održavaju prednost od jednog poena sve do 6:7. U tom trenutku Zlatiborke su uspele da prvo izjednače na 7:7 a zatim i da pređu u vođstvo od 8:7. Promena strana je dala kratak predah ekipama. Zlatiborke su nastavile ofanzivno i brzo su stigle do vođstva od 10:7. Ekipa Valjeva je zatražila tajmaut, ali to nije poremetilo domaću ekipu koja je sigurno dovela do osvajanja petog seta rezultatom 15:8 i pobede od 3:2 u setovima.

Posle 22 kola, ekipa Zlatibora je zauzela drugo mesto na tabeli sa 18 pobeda i 4 poraza i 55 bodova, čime je obezbedila plasman u viši rang takmičenja u sledećoj sezoni.

Po završetku meča na terenu se slavio plasman u viši rang, a slavlje je bilo još veće pošto je i ekipa Valjeva takođe uspela da se plasira u viši rang. Igralo se kolo na terenu, a prvoj ekipi se u slavlju pridružio i klupski podmladak. Dušica Kuburović je iskoristila ovu priliku da objavi kraj profesionalne karijere i da će nastaviti da podržava ekipu ali sada sa tribina.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930