fbpx
Politika Vesti Video

Održana 10.sednica SO Čajetina

Skupštine opštine Čajetina je 20.februara održala 10.sednicu. Sednici je prisustvovalo 28 odbornika koji su razmatrali 26 tačaka dnevnog reda. Posle odsustva od skoro tri meseca sednici su prisustvovali i odbornici opozicione Srpske napredne stranke.

U prvom delu sednice odbornici su usvojili više rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta na teritoriji opštine Čajetina. Sekretar skupštine opštine Čajetina, Predrag Jokić je obrazložio ove tačke dnevnog reda, a u diskusiji su učestvovali i odbornici grupe građana “Zlatiborski pogled” Rajko Pelverović i Milan Lazović. Odbornik Pelverović je postavio pitanje zašto se ne stavljaju na prodaju i parcele u Čajetini gde postoje investitori spremni da ulažu.

Odbornici su usvojili i zaključak kojim se traži izrada plana detaljne regulacije za delove naselja Zlatibor 1) od jezera do magistralnog puta Užice – Nova Varoš i 2) prostor u blizini hotela Tornik, gde će biti zabranjena gradnja do usvajanja plana detaljne regulacije. Odbornici grupe građana “Zlatiborski pogled” su glasali protiv usvajanja ovih zaključaka.

Predstavnici “Dea – archicode” doo Beograd iz Beograda su odbornicima predstavili izmene i dopune plana detaljne regulacije za Tržni centar Zlatibor. Ovim izmenama su promenjene granične kote Plana, kao i veličina pojedinih parcela. Izmenama je definisano da najveću spratnost u ovoj zoni mogu imati hoteli, uz minimalnu veličinu parcele od 6 ari. Odbornike je interesovalo gde će biti podzemna pasarela predviđena Planom i kolika će biti njena dužina.

Na sednici je usvojena i odluka kojim je izvršena preraspodela broj zaposlenih u okviru sistema opštine Čajetina. Povećan je broj zaposlenih u opštinskoj upravi i JP Gold Gondola za tri lica, dok je broj zaposlenih u KJP Zlatibor i JKP Vodovod – Zlatibor smanjen za isti broj lica. Prema novoj sistematizaciji u opštinskoj upravi će biti zaposleno 64 lica, SC Čajetina će imati 38, KJP Zlatibor 93, JKP Vodovod – Zlatibor 81, PU Radost 64, Biblioteka Ljubiša R Đenić ima 12 zaposlenih, Zlatiborski eko agrar i TO Zlatibor imaju po 8 zaposlenih, a JP Gold Gondola i Opštinsko pravobranilaštvo po dva.

Po ovoj tački dnevnog reda se javio odbornik Milan Lazović (GG) koji je postavio pitanje da li je ovo konačna raspodela radnika po javnim preduzećima.

Na pitanje odbornika Lazovića je odgovorio predsednik opštine Milan Stamatović koji je odgovorio da ovo zavisi prvenstveno od odluka koje donosi Vlada Srbije i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i da je za potrebe legalizacije objekata predviđeno zapošljavanje pet lica u Čajetini dok je u drugim sličnim opštinama predviđeno zapošljavanje od 15 do 20 lica.

Odbornici su u drugom delu sednice usvojili predloge Statuta javnih preduzeća KJP Zlatibro, JKP Vodovod – Zlatibor i JP Gold Gondola, a zatim su imenovani i novi članovi upravnog i nadzornog odbroa SC Čajetina, a imenovan je i novi član Školskog odbora u OŠ Dimitrije Tucović.

Na samom kraju sednice usvojena je i odluka o izmenama odluke o Uređenju naselja kojim je definisano da je obaveza čišćenja snega i leda sa trotoara širine do 5 metara ispred zgrada i građevinskih parcela, kao i ispred objekata u izgradnji pada na pravna i fizička lica koja koriste te nepokretnosti kao vlasnici, odnosno korisnici ili kao zakupci ili kao neposredni držaoci. Što se tiče montažnih privremenih objekata na javnim saobraćajnim površinama odgovornost za čišćenje je na licima kojima je odobreno postavljanje objekta. U odluci se takođe kaže i da se sneg i led moraju odlagati tako da ne ometaju saobražaj na kolovozu i da se ne zatrpavaju slivnici.

Ovom odlukom je definisana i obaveza uklanjanja ledenica sa krovova koja pada na vlasnike odnosno korisnike zgrada, kako bi se sprečila i otklonila opasnost po život i zdravlje ljudi i bezbednost dobara i okoline.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031