fbpx
Politika Vesti Video

Održana 13.sednica SO Čajetina

U četvrtak 15. juna, održana je 13. sednica Skupštine opštine Čajetina. Odbornici su na ovoj sednici doneli odluku o dodeljivanju nagrada i priznanja opštine Čajetina u 2017. godini, koja će biti uručena 30. juna povodom Dana opštine.

Dobitnik Zlatiborske povelje je pesnik Ljubivoje Ršumović, dobitnici priznanja Dimitrije Tucović su: Bosa Rosić, Darko Brašanac, preduzeće „ Jugofrigo – Koop“ d.o.o. , Udruženje građana „Sigurnost“ Čajetina, Ženski odbojkaški klub „Zlatibor“ Čajetina i Košarkaški klub „Zlatibor“ Čajetina.

Priznanje „Zoran Tmušić“ za humanost i ljudskost u teškim vremenima dobiće novinar Mihailo Medenica. Pored pomenutih priznanja, predsednik opštine Čajetina uručiće zahvalnice kolektivima i pojedincima, a nosioci Vukove diplome dobiće pohvalnice i zlatnik.

Na ovoj sednici je usvojen i Plan detaljne regulacije za područje ski centra „Tornik“, a plans su odbornicima obrazložili predstavnici obrađivača „Juginus“-a, a u prisustvu predstavnika JP „Skijališta Srbije“. Odbornici su ovoj sednici usvojili i pet rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta.

Slika dana