fbpx
Politika Vesti Video

Održana 18.sednica SO Čajetina

U ponedeljak 27. decembra je održana 18. sednica SO Čajetina. Odbornici su ovom prilikom razmatrali devetnaest tačaka dnevnog reda. Usvojeni su programi rada i finansijski planovi lokalnih javnih preduzeća.

Srđan Pantović, direktor KJP Zlatibor je predstavio plan ovog preduzeća za 2022.godinu. Planirani su prihodi od 585 miliona dinara i rashodi od 575 miliona, što znači da ce bruto dobit preduzeća u sledećoj godini biti oko deset miliona dinara. Planom je predviđena nabavka opreme u vrednosti od 189 miliona. Takođe je planirano zapošljavanje novih 20 radnika ukoliko se dobije odobrenje. Pantović je istakao da će cene usluga ostati iste i tokom 2022.godine. Ovom prilikom je predstavljen i plan preduzeća za period 2022-2027 kojim je predviđeno da se do 2026.godine izjednače cene za građane i privrednike.

Planove JKP Vodovod Zlatibor je predstavio vd direktor Miroslav Đokić. On je istakao da je Vodovod u ovoj godini poslovao pozitivno i da 18 miliona u plusu. Za 2022.godinu su planirani prihodi od 661 milion dinara i rashodi oko oko 660 miliona. Najveći prihod se očekuje od građevinskih radova (396 miliona), i naplate potrošene vode. Ove godine je na vodovodovnu mrežu priključeno oko 2.000 novih korisnika. Preduzeće je bilo angažovano na zameni starih vodovodnih cevi i rekonstrukciji fekalne i kišne kanalizacione mreže. Za 2022.godinu je planiran završetak rezervoara Vranjevina od 2.000 kubnih metara, kao i rezervoara Crni vrh od 200 kubika. Takođe se očekuju radovi na izvorištu Sušičko vrelo i radovi na cevovodu ka Čajetini. Za ovaj posao već je nabavljeno 4.200 metara cevi. Planirana je i nabavka još jedne kombinovane građevinske mašine.

Odbornici su potom imenovali Milomira Tucovića za novog direktora JKP “Vodovod – Zlatibor” o čemu možete više saznati ovde.

Na sednici je usvojen i plan rada za JP Gold Gondola. Ovo preduzeće je za 2022.godinu planiralo prihod od 402 miliona dinara. Za sledeću godinu je planirana nabavka novih 20 kabina, opreme za upravnu zgradu, uređenje stanice na Torniku, kao i gradnja restorana.

Kada je u pitanju TO Zlatibor, planirani budžet je 152 miliona. Ova ustanova planira da u narednom periodu pripremi dva tematska parka, postavljanje turističke signalizacije kao i broje marketinške aktivnost. Takođe se planiraju i radovi na uređenju Stopića pećine.

Zlatiborski ekoagrar za 2022.godinu je 280 miliona i najveći deo sredstava će biti uložen u stvaranje agro industrijskog centra i na subvencije poljoprivrednicima. Planirana je dogradnja i proširenje mlekare kako bi se omogućila prerada 25.000 litara mleka dnevno. Za gradnju hale je planirano 120 miliona dinara.

Biblioteka Ljubiša R Đenić u 2022.godini planira nabavku 2.000 novih knjiga, a tu su i manifestacije Festival poljskog cveća i Erski kabare. Budžetom je predviđena i izdavačka delatnost.

Direktor Kulturnog centra Čajetina, Nikola Smiljanić je odbornicima predstavio planove ove ustanove za 2022.godinu. Očekuje se da uskoro bude završena sala u Domu kulture, kao i zgrada na Švajcariji. Planom je previđena nabavka koševa za sportsku halu u Čajetini i reparacija podloge na Švajcariji.  Ova ustanova će nastaviti da pruža podršku sportskim kolektivima opštine Čajetina

Turkističko rekreativni komkpleks Zlatibor je predstavljao direktor Nikola Novaković. On je istakao da je za 2022.godinu planirano postavljanje solarnih panela na krov kompleksa. Ovo će smanjiti troškove objketa. Što se tiče komercijalnih sadržaja Novaković je odbornike informisao da je veliki broj termina već popunjen.

Inovacioni biznis centar je za 2022.godinu planirao brojne aktivnosti na digitalnoj edukaciji, podršku start up kompanijama i konkursima za započinjanje biznisa. Planirano je i da se jedan deo prihoda ostvari od iznajmljivanja konferencijske sale i računarskog centra.

Budžet PU Radost u 2022.godini će biti 265 miliona dinara. Najveća stavka je rekonstrukcija i dogradnja vrtića Narcis na Zlatiboru. Planirano je da planska dokumentacija bude završena do marta meseca kako bi se potom krenulo u realizaciju projekta.

Odbornici su potom razmatrali i dva imovinsko pravna pitanja.

Odbornik POKSa Aleksandar Pavlović se pod tačkom razno obratio odbornicima. On se zahvalio odborničkoj većini koja je uvažila neke predloge, uz nadu da će se i oni koji su u razmatranju usvojiti. Pavlović je istakao da je zimska sezona dočekana nespremno i da ima dosta ulica sa rupama koje nisu sanirane pred praznike.

Predsednik Skupštine opštine Čajetina, Arsen Đurić se4 na kraju sednice zahvalio odbornicima na efikasanom radu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031