fbpx
Politika Vesti Video

Održana 2.sednica SO Čajetina

U četvrtak 27.avgusta je održana druga sednica SO Čajetina. Sednici je prisustvovalo 25 odbornika koji su raspravljali 23 tačke dnevnog reda. Na početku sednice, odbornik Ostoja Kovačević (SPS) je postavio nekoliko odborničkih pitanja u vezi zakupaca lokala u trgovačkoj ulici. Kovačevića je interesovalo i kada će se raditi rekonstrukcija lokalnih puteva koji su u lošem stanju. Odbornika Aleksandra Pavlovića (POKS) je interesovalo kada će biti završena rekonstrukcija ulice Prote Simića na Zlatiboru; kada će sva zlatiborska naselja biti priključena na kanalizacionu mrežu. Odbornika Pavlovića je interesovalo i pitanje poreza na domaću radinost koji po njemu nije u skladu sa komunalnom infrastrukturom.

Na sednici su se raspravljali planovi izmene detaljne regulacije za naseljena mesta Zlatibor i Čajetina. Planirane izmene je obrazložio predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović.

Izmenama planova naselja kao što su Smiljanski zakosi, Vodice, Vlaovina i Gajevi će dobiti plansku dokumentaciju čime bi prestale da važe privremena pravila gradnje. Stamatović je istakao da su plansku dokumentacija za opštinu Čajetina pripremile renomirane državne institucije kao što su CIP,  Arhitektonski fakultet Beograd, dok je strategija rađena u saradnji sa norveškim instituom Niva.

Stamatović je istakao da se u 2019.godini radilo na osam planova generalne i detaljne regulacije i da će pitanja autobuske stanice, gasovoda i groblja konačno biti rešena ovim izmenama. Odbornici su obavešteni da će se formirati sportsko rekreativni centar na Obudojevici pošto su rešena imovinsko – pravna pitanja vezana za ovu padinu.

U nastavku sednice odbornici su usvojili izveštaje i planove o radu Biblioteke Ljubiša R Đenić iz Čajetine i Centra za socijalni rad. Direktorka biblioteke Snežana Đenić je ovom prilikom istakla da je biblioteka imala 695 članova u 2019.godini; da je organizovano 60 manifestacija i da su objavljene tri knjige u izdanju biblioteke.

Odbornici su na ovoj sednici razrešili dosadašnjeg direktora Ekoargara Vladimira Bojovića pošto je postao odbornik, i za vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća je imenovan Marko Marić.

Potom je razmatrano više imovinsko – pravnih pitanja a glasalo se i o imenovanjima novih članova Nadzornog odbora JKP Vodovod – Zlatibor. Predsednik SO Čajetina Arsen Đurić je ovom prilikom odbornike je obavestio da je pripremljena oprema kako bi se u slučaju zabrane okupljanja sednice skupštine održavale on – line.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031