fbpx
Politika Vesti Video

Održana 22.sednica SO Čajetina

U četvrtak 22.februara je održana 22. sednica SO Čajetina. Odbornici su razmatrali obiman dnevni red sa 27 tačaka. Odbornicima je predstavljen Program rada i finansijski plan Centra za socijalni rad kojim je predviđeno 6,8 miliona dinara za programe ove institucije, kao što su hraniteljstvo, naknade bolesnim licima, naknade za porodicu i decu, kao i za jednokratne pomoći. Takođe na ovoj sednici je za člana Upravnog odbora ove institucije iz reda zaposlenih imenovana Danijela Luković. U nastavku sednice odbornici su usvojili više imovinsko pravnih rešenje kojim se otuđuje i pribavljaju nepokretnosti.

Pod tačkom 24 odbornici su doneli odluku da se na Zlatiboru na lokacijama Obudojevica, Dino park, Avantura park, padina kod OŠ Dimitrije Tucović i padina kod Kraljeve česme predstavljaju prostor od posebnog značaja za razvoj opštih i specilizovanih zimskih sportskih aktivnosti kao i planinskog turizma i da su ove lokacije pogodne za uzređenje skijališta.  Ovom odlukom su ovi prostori dobili zvaničan naziv “Zlatibor-Ski” a za njihovo uređenje, opremanje, održavanje će biti zadužen Sportski centar Čajetina – Skijaški centar. Ova ustanova će biti nadležna i za izdavanje saglasnosti za podučavanje skijana na ovim prostorima.

Najviše polemike je izazavala tačka 25 u kojoj je odobrnicima predočeno pismo o namerama preduzeća “Balkan G.S. Chanse”, vlasnik katastarske parcele na kojoj se trenutno nalazi autobuska stanica na Zlatiboru. Ovo preduzeće je pismom predložilo da na mestu postojeće autobuske stanice sagradi novu autobusku stanicu. U pismu se kaže da bi ova investicija vredela više od milion evra i da bi bilo obezbeđeno 15 novih radnih mesta i da bi trebalo regulisati međusobne odnose privatnog investitora i lokalne samouprave pošto je u Planom generalne regulacije za lokaciju nove autobuske stanice određena lokacija u blizini turističkog naselja Jelena Anžujska. U pismu se predlaže da će nova autobuska stanica biti u funkciji 30 godina od dobijanja licence i da se neće vršiti izmene i dopune Plana generalne regulacije koje bi za investitora uzrokovale dodatne troškove.

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović je obrazažući ovu tačku odbornike upoznao sa dosadašnjim aktivnostima na rešavanju pitanja autobuske stanice na Zlatiboru. Stamatović je podsetio da opština donela odluku da se stanica izmesti na lokaciju kod hotela Olimp, ali da ovaj projekat nije mogao da se realizuje zbog imovinsko – pravnih problema. Potom je projektom bilo predviđena gradnja autobuske stanice u blizini naselja Jelena Anžujska, ali da i na toj lokaciji postoji dalekovod koji mora da se izmesti. Stamatović je istakao da su obe stanice potrebne Zlatiboru, stanica u centru za direktne linije dok je stanica na magistrali neophodna zbog prolaznih autobusa koji uglavnom izbegavaju centar Zlatibora.

“Pretpostavljam da dok je Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić na vlasti mi nećemo dobiti upotrebnu dozvolu za tu autobusku stanicu. S obzirom na ovaj broj gostiju koji je  boravio sada ste videli za ovaj državni praznik da je na Zlatiboru bilo preko 50.000 ljudi i da su bile neprekidne kolone u odlasku i dolasku od Čačka i Užica. Mogu oni nama da pričaju šta god hoće, da nas osporavaju ali činjenica je jedna koliko god nas osporavali, kočili, iznosili neistine nama sve bolje ide”, istakao je Stamatović.

Đorđe Dabić, odbornik SNSa je potom diskutovao po ovoj tački dnevnog reda. On je podsetio odbornike da je na lokaciji postojeće stanice bio planiran šoping centar i da je invstitor preuzeo nadležnosti lokalne samouprave i da će naplaćivati zakupnine i upravljati autobuskom stanicom.

“Mi drugu autobusku stanicu nećemo ni dobiti koliko sam shvatio Vas sada. Dakle postoji taj sukob sa republičkom vlašću za koji vi opet optužujete Srpsku naprednu stranku i ako to nikakve veze nema . Vi znate dobro da vam je sud uvažio vašu žalbu da je prihvatio da je to opštinska zemlja, naša državna ali imate problem sa PIK Zlatiborom, istakao je Dabić.

Po ovoj tački dnevnog reda se javio i odbornik GG “Zlatiborski pogled” Milan Lazović koji je postavio pitanje koliko će koštati izmeštanje komunalne infrastrukture koja se nalazi na ovoj lokaciji. Lazović je istakao da je 2009.godine na toj lokaciji trebao da bude sagradjen novi tržni centar, po novim savremenim rešenjima gospodina Ralevića.

Odbornici su predloženi zaključak usvojili sa 18 glasova za i dva protiv, dok odbornici SNS nisu glasali po ovoj tački dnevnog reda.

Pod tačkom odbornička pitanja odbornik Lazović je postavio pitanje kada će dobiti odgovore na pitanja koja je postavio na prethodnim sednicama a zatim je postavio i pitanje u vezi legalizacije saboraćajne infrastrukture na putnim pravcima u opštini Čajetina.

 

 

Komantar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • prodaja nam dobro ide e da je srece da nam i politika tako dobro ide gde bi nam bio kraj….

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829