fbpx
Politika Vesti Video

Održana 29.sednica SO Čajetina

U četvrtak 13. septembra održana je 29. sednica Skupštine opštine Čajetina. Na ovoj sednici odbornici su razmatrali dvadest tačaka dnevnog reda. Na početku sednice odbornici su upoznati sa Izveštajem o izvršenju budžeta opštine Čajetina za period od 1.1.2018. do 30.06.2018. godine. Na osnovu izveštaja, ostvareni prihodi i primanja budžeta opštine Čajetina za prvih 6 meseci ove godine iznose oko  931 milion dinara, odnosno 46,33% u odnosu na planirane. Izvršeni rashodi i izdaci za prvih 6 meseci iznose 680 miliona dinara ili 33,85% u odnosu na planirane, a 30.juna stanje na računu opštine je bilo oko 250 miliona dinara u plusu. Jedina značajnija odstupanja su vezana za investiciona ulaganja u projekte gondole i kupovine sportske hale na Zlatiboru gde zbog tehničkih razloga nisu realizovana planirana ulaganja.

Odbornici su potom dali  saglasnost na izmene finansijskog plana i plana javnih nabavki za 2018.godinu Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod Zlatibor“ iz Čajetine. Izmenjenim planom je predviđena nabavka kombinovane građevinske mašine i traktora sa plugom za sneg, a zbog povoljnih uslova finansiranja ova oprema će biti kupljena kroz kredit.

Po prethodno raspisanom oglasu, izvršena je dodela zemljišta najpovoljnijim ponuđačima i to za dve parcele na Obudojevici. Usvojeno je i više rešenja o otuđenju zemljišta neposrednom pogodbom radi ispravke granica građevinskih parcela. Pored škole u Šljivovici, Opština će izgraditi park za decu na parceli koju je poklonio Ljubinko Radeljić iz Šljivovice, a u znak sećanja na tragično preminulog đaka te škole Aleksandra Selakovića. Igralište će simblično biti nazvano „Acov park“.

Vladimir Živanović sa Zlatibora, po završenom konkursu, izabran je za direktora Turističke organizacije Zlatibor na period od 4 godine. U cilju sprovođenja zakona o stanovanju i održavanju zgrada, usvojena je Odluka o opštem kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji opštine Čajetina. Skupština je donela Odluku o obrazovanju komisije za dostavljanje ponude radi pribavljanja u javnu svojinu nepokretne imovine preduzeća „Danica“ D.O.O. Čajetina – u stečaju i o davanju saglasnosti komisiji za dostavljanje ponude u stečajnom postupku i to do 50% procenjene vrednosti imovine.

U toku sednice najviše se polemisalo kada su u pitanju otuđenja parcela i kupovina poslovnog prostora preduzeća Danica doo. Predsednik opštine Čajetina je govoreći o prodaji parcela istakao da se parcele prodaju po tržišnoj vrednosti i da se one ne poklanjaju. Đorđe Dabić, odbornik SNSa je replicirao rekavši da opština nema izvornih prihoda i da je najveći prihod predstavlja prodaja parcela. U nastavku diskusije Stamatović je odgovarajući na optužbe odbornika Dabića rekao da SNS ima duple aršine i da je suficit na republičkom nivou dobra stvar ali da suficit nije dobar kada ga ostvari opština Čajetina.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

October 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31