fbpx
Politika Vesti Video

Održana 34.sednica SO Čajetina

Odbornici su na današnjoj sednici razmatrali 27.tačaka dnevnog reda. Odbornici su usvojili novi Statut opštine Čajetina. Potom je raspravljana odluka o mreži javnih predškolskih ustanova. Ovom odlukom je definisano da predškolska ustanova Radost ima osam odeljenja u naseljenim mestima Čajetina, Zlatibor, Kriva Reka, Sirogojno, Mačkat, Šljivovica, Rožanstvo i Ljubiš. U predškolskim odeljenjima PU Radost pruža usluge smeštaja za 559 dece.

Odbornici su usvojili i predloge odluka o izmenama i dopunama regulacionih planova za Čajetina – Zlatibor, kao i dopune detaljnog plana regulacije za naselje Kamalj na Zlatiboru a doneta je i odluk ao izradi plana detaljne regulacije za kompleks Staro selo u Sirogojnu.

Snežana Đenić, direktorka biblioteke Ljubiša R Đenić je odbornicima predstavila plan rada ove ustanove za 2019.godinu. Planom je predviđeno da biblioteka dobije izdvojeno odeljenje na Zlatiboru u zgradi Omladinskog kulturnog centra. Zatim je data saglasnost i na program poslovanja TO regije Zapadna Srbija za 2019.godinu. Na sednici je usvojeno i više imovinsko – pravnih odluka kao i nekoliko personalnih rešenja.

Posebno je bila burna rasprava po tački 23. u kojoj se predlagalo da se Ustanova dečje odmaralište “Zlatibor” oslobodi plaćanja doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta radi rekonstrukcije i dogradnje dečjeg odmarališta Golija na Zlatiboru.

Odbornica Katarina Janković (GG Zlatiborski pogled) je postavila pitanje u vezi korišćenja hale koju ovo odmaralište ima jer je prethodnim sporazumom sa investitorom bilo dogovoreno da učenici zlatiborske škole koriste ovu salu za časove fizičkog vaspitanja i kako će se ovi objekti sada koristiti.

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović je odgovorio na ovo pitanje, rekavši da sportska hala pri odmaralištu Golija nije imala grejanji i da zato objekat nije mogao da se koristi tokom zimskih meseci, ali da su pojedina udruženja koristila hal odmarališta Golija.

“Mislim da je interes da se naprave ti dodatni sadržaji na Zlatiboru, bez obzira na neku politiku, zato što nas opština Užice smatra kriminalcima, lopovima, i svakavim nas imenima nazivaju iako koriste resurse naše i do sada su vodu sa Sušice koristili iz opštine Čajetina, ali dobro. To je njihov obraz i njihov moral i njihova neka politika,” rekao je Stamatović u svom izlaganju.

Za diskusiju se potom javio i odbornik SNSa Đorđe Dabić koji je u svom obraćanju pozvao Stamatovića da da ostavku rekavši da zbog njegove politike inspekcije kontrolišu rad zlatiborskih privrednika.

Do kraja sednice odbornici su usvojili i dva zaključka a pod tačkom odbornička pitanja odbornik Milan Lazović (GG Zlatiborski pogled) je govorio o lošem stanju puta Branešci – Tripkova i da je potrebno što pre taj put legalizovati i revitalizovati.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031