fbpx
Politika Vesti Video

Održana 35.sednica SO Čajetina

U četvrtak 20.jula održana je 35.sednica SO Čajetina, a odbornici su razmatrali 18 tačaka dnevnog reda. Na početku sednice odbornicima su predstavljeni izveštaji o radu javnih preduzeća.

U ime JP Gold gondola izveštaj je predstavila direktora Bojana Božanić, koja je istakla da su prihodi bili veći za 3,7% u odnosu na planirane i da je predzeće u 2022.godini prihodovalo 227 miliona dinara. U tom periodu je ulagano u opremu, vozila, a radilo se na uređenju početne i krajnje stanice. Ona je odbornike obavestila da je revizor dao mišljenje sa rezervom zbog knjiženja opreme gondole koja je se vodi kao vlasništvo opštine a data je na korišćene JP Gold gondola.

Izveštaj o radu KJP Zlatibor je odbornicima predstavio Srđan Pantović koji je istakao da je preduzeće imalo prihod od 576 miliiona dinara, dok su rashodi iznosili 559 miliona dinara. Najveća stavka u rashodima je bila nabavka opreme, i za ove potrebe je utrošeno 246 miliona dinara. Preduzeće je imalo dobit od 12 miliona dinara na kraju poslovne godine. Pantović je istakao da preduzeće nije menjalo cene usluga od 2018.godine.

JKP Vodovod – Zlatibor je u prethodnoj godini imalo promet od 520 miliona inara i rashode od 493 miliona, kao i bruto dobit od 28 miliona dinara. U toku 2022.godine ovo preduzeće je na vodovodni sistem priključilo više od 2.000 novih korisnika. Izgrađeno je 3 km fekalne kanalizacije, 1 km kišne kanalizacije, kao i 20 km vodovodne mreže. Korisnicima je isporučeno više od 3 miliona kubnih metara vode.

Kada su u pitanju izveštaju KJP Zlatibor i JKP Vodovod Zlatibor o njima je diskutovao odbornik Aleksandar Pavlović. Njega je interesovalo kada će biti završeno postavljanje saobraćajne signalizacije u  naselju Zova. Direktor KJP Zlatibor, Pantović je odgovorio da su ovi radovi u toku i da se ide od centra ka periferiji a da se nije moglo ranije krenuti zbog loših vremenskih prilika. Odbornika Pavlovića je interesovalo i da li veliki broj novih priključaka može da utiče na redovno snabdevanje postojećih korisnika, kao i kada će početi radovi na kanalizaciji u naselju Zova. Milomir Tucović, direktor Vodovoda je istakao da novi korisnici nikako ne utiču na kvalitet snabdevanja vodom postojećih korisnika ali da ukoliko se rezervoar na Karauli isprazne do određene visine može doći do smanjenja pritiska. Što se tiče radova na kanalzacionoj mreži nardednih dana će početi radovi u Hercegnovskoj ulici i ulici Prote Simića dok se planira da radovi u ulici Kriva breza počnu ove jeseni.

Na sednici su usvojene i izmene finansijskog plana Zlatiborskog eko agrara doo kojim je 9.8 miliona dinara promenjena pozicija i ova sredstva će biti upotrebljena za isplatu zarada zaposlenih u ovom preduzeću.

Odbornici su potom usvojili odluku kojom je određeno da članovi nadzornih odbora primaju naknadu od 25.000 dinara mesečno, dok će predsednici nadzornih odbora primati naknadu od 85.000 dinara. Vreme primene odluke će odrediti javna preduzeća svojim internim aktima.

Danica Jevtović Šišović, je odbornicima predsavila Satatut Kulturnog centra Zlatibor. Ona je u svom izlaganju istakla da je cilj formiranja ove ustanove predstavljanje tradicije, kulture i umetnosti zlatiborskog kraja prvo mladima i stanovnicima opštine Čajetina a potom i svim turistima i posetiocima.

Odbornici su sa 21 glas za usvojili odluku da se Svetlana Jovanović imenuje za glavnog urbanistu opštine Čajetina. Potom je usvojen i plan korišćenja poljoprivrednog zemljišta kao i odluka da se klisura Đetinje proglari za predeo izuzetnih odlika. Odluka se odnosi na 24 hektara povrišna na teritoriji opštine Čajetina od Sušičkih  vrela do ušća Sušice u Đetinju. Odlukom je dozvoljeno kaptiranje vode na Sušičkim vrelima za potrebe vodosnabdevanja opštine Čajetina kao i zabrana gradnje mini-hidroelektrana na ovom potezu. Odbornici su potom usvojili više odluka imovinsko – pravnog karaktera.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

November 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930