fbpx
Politika Vesti Video

Održana 38.sednica SO Čajetina

U četvrtak , 19.oktobra 2023.godine je održana 38.sednica Skupštine opštine Čajetina. Odbornici su razmatrali predloge više od dvadeset odluka.

Na početku sednica odobrnici su usvojili izmene plana detaljne regulacije za početnu stanicu Gold gondole. Potom je predstavljen izveštaj o radu Predškolske ustanove Radost. Direktorka ove ustanove, Jelena Mitrašinović – Brašanac je istakla da je ustanova u prethodnoj godini imala 34 vaspitne grupe sa 698 dece a da se za ovu godinu planira da bude formirano 35 grupa. U narednom periodu planirano je da se nastave radovi na dogradnji vrtića na Zlatiboru. Po rečima gospođe Mitrašinović-Brašanac za sada se razmatra više opcija za proširenje i adaptaciju vrtića u Sirogojnu. Odbornici su ovaj izveštaj usvojili jednoglasno sa 24 glasa za.

Odbornici su potom usvojili i izmene finansijskog plana poslovanja KJP Zlatibor. Izmenema plana prihodi i rashodi su povećani za 22 miliona dinara, pa su planirani prihodi od 867 miliona dinara i rashodi od 863 miliona. Prihodna strana je povećana zbog bolje naplate usluga parkiranja dok je rashodna strana povećana zbog rasta cena repromaterijala, i zbog povećanja broja zaposlenih sa 198 na 210. Planom je predviđena i nabavka kamiona kipera i podizanje kredita od 24 miliona dinara. Skupština je jednoglasno podržala izmene finansijskog plana ovog javnog preduzeća.

Na ovoj sednici odbornici su usvojili i izmene odluke o komunalnom uređenju u delu koji se tiče postavljanja septičkih jama pa se sada na mestima gde ne postoji kanalizaciona mreža predviđa postavljanje biojama kod kojih se otpadna voda može koristiti u tehničke svrhe nakon filtracije. Takođe su usvojene i izmene odluke o gradskom građevinskom zemljištu gde je preciznije regulisana situacija kada saobraćajnica prolazi kroz deo građevinske parcele, kao i više izmena pravno tehničkog karaktera.

Izabrani su i članovi školskih odbora za osnovne i srednju školu u Čajetini kao i članovi opštinskog Saveta roditelja. Za člana komisije za planove je izabran Željko Pavlović, načelnik odeljenja za urbanizam umesto Milice Stamatović.

Odbornici su potom usvojili više rešenja o doparcelaciji, kao i nekoliko odluka o kompenzaciji i izvođenju infrastrukturnih radova sredstvima investitora. Tako će se sredstvima investitora između ostalog urediti i deo ulice Drinske divizije od restorana Park do restorana Miris dunja, kao i deo radova na upravnoj zgradi JP Gold gondola.

Na sednici je doneta i odluka o prodaju parcele na potezu između kongresnog centra Srbija i SB Čigota od 78 ari po ceni od 585,9 milionda dinara.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031