fbpx
Politika Vesti Video

Održana 39.sednica SO Čajetina

Na 39.sednici Skupštine opštine Čajetina odbornici su razmatrali 23 tačke dnevnog reda. Na dnevnom redu su bili i izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci 2019.godine, izmene organizacije opštinske uprave kao i niz imovinsko pravnih odluka.

Na početku sednice odbornici su upoznati sa izvršenjem budžeta za prvih šest meseci 2019.godine. Prema podacima službe budžeta opština Čajetina u periodu januar – jun izvršeno je 932 miliiona dinara. Od naknade za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta je prihodovano 532 miliona dinara, zatim slede porez na imovinu sa 98 miliona i porez na zarade sa 73 miliona dinara. Tu su i porez na prenos apsolutnih prava 48 miliona i boravišna taksa od 32 miliona dinara. Pored ovih prihoda u budžetu su iskorišćena i sredstva od prošlogodišnjeg sificita od 258 miliona.

Za isti period opština Čajetina je imala 895 miliona dinara rashoda od čega je najveći deo srestava utrošen za završetak radova na kapitalnim projektima kao što su gondola, postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, omladinski centar na Zlatiboru, rekonstrukciju hale u Čajetini i kupovinu sportske hale na Zlatiboru.

Odbornici su doneli i odluku da se formira odeljenje komunalne milicije u opštini Čajetina i da će ova služba do ukidanje odredbe o zabrani zapošljavanja imati 5 službenika. Planirano je da se ova služba formira od postojećih zaposlenih koji će morati da prođu bezbedonosnu proveru i da pohađaju obuku i da polože stručni ispit.

Potom je usvojen predlog izmena i dopuna plana detaljne regulacije za gondolu kada su u pitanju početna i krajnja stanica. Izmenama je predviđeno da se uz početnu stanicu grade višespratna garaža, upravna zgrada, kao i pristupne saobraćajnice i rampe za invalide. Kada je u pitanju stanica gondole na Torniku planirano je da se pripremi parcela za gradnju hotela koji će predstavljati simbol Zlatibora.

Odbornici su na ovoj sednicu usvojili i plan izmena finansijskog plana Zlatiborskog ekoagrara koji podrazumeva preraspodelu sredstava opredeljenih za subvencije i da se povećaju sredstva za dalji razvoj mlekare u Krivoj reci.

Takođe su usvojene i odluke da inestitori svojim sredstvima urede dve saobraćajnice na Zlatiboru. U prvom slučaju kompanija Galens će biti u obavezi da izradi saobraćajnicu širine 6 metara sa trotoraom na potezu od Vile Jezero – odmaralište Narcis – ulica Pante Mijailovića iza hotela Palisad. Dok će u drugom slučaju MIP Univerzal napraviti pešačku stazu od naselja Jelena Anžujska do ulice Sportova.

Odbornici su doneli i odluku da se raspiše oglas o prodaji parcela, a na sednici je usvojeno i više predloga o prodaji i dokupu građevinskog zemljišta na Zlatiboru.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

September 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930