fbpx
Politika Vesti Video

Održana 40.sednica SO Čajetina

U petak, 1.novembra održana je 40.sednica SO Čajetina na kojoj su odbornici raspravljali 17 tačaka dnevnog reda. Ovom prilikom odbornicima je predstavljen plan detaljne regulacije za kružni tok Tić polje, kao i planovi javnih ustanova i preduzeća.

Odbornika Milana Lazovića iz GG Zlatiborski pogled je interesovalo kakva je situacija sa pešačkim prolazom ispod magistralnog puta i pešačkom stazom koja je planirana od naselja Jelena Anžujska do hotela Olimp, i da li postoji mogućnost da se promene iznosi koji se trenutno plaćaju za konverziju iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište.

Odbornici su ponajviše raspravljali kada je u pitanju promena statuta JKP Duboko i predlozima da se smeće iz opština Priboj, Prijepolje i Nova Varoš odnosi na deponiju Duboko a razgovaralo se i o inicijativi da se u Novoj Varoši izgradi transfer stanica.

Odbornici su polemisali i kada je u pitanju odluka o mogućnosti ozakonjenja objekata kojom se predviđa da će investitori bespravno izgrađenih obejkata morati da plate troškove za uvećano opterećenje komunalne infrastrukture kao i učešće u izradi planse dokumentacije. Ovom odlukom je predviđeno da se plaća 65% od utvrđene osnovice ali bez drugih umanjenja. Ovom odlukom je predviđeno i da u naseljima gde nema mogućnosti da se objekti priključe na vodovodnu i kanalizacionu mrežu visina troškova biti za 30% niža.

Po ovoj tački su govorili odbornik Rajko Pelverović (GG Zlatiborski pogled) i načelnica opštinske uprave Milica Stamatović i predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031