fbpx
Info Politika Vesti Video

Održana 46.sednica SO Čajetina

U četvrtak, 11.aprila održana je 46.sednica SO Čajetina. Na početku sednice izbrani zaštitnik građana Ljubiša R. Radulović položio zakletvu. Odbornici su potom razmatrali 20 tačaka dnevnog reda.

Posle usvajanja zapisnika sa prethodne sednice odbornici su usvojili odluke o prodaji dve građevinske parcele na Zlatiboru. Preduzeće Kalman doo je za 46 miliona dinara pribavilo parcelu na početku naselja Obudojevica (u blizini Kolibe kod Milunke) dok je Galens invest doo pribavilo parcelu za 599 miliona dinara.

Odbornici su potom usvojili izveštaj o radu JP Zoohigijena u 2023.godini. Ovo preduzeće je tokom prošle godine završilo sa opremanjem veterinarske ambulante. U radni odnos su primljeni doktor veterine i veterinarski tehničar. Registracija ambulante je završena početkom 2024.godine i u toku je akcija čipovanja, vakcinacije i sterilizacije kućnih ljubimaca. Odbornici su usvojili i izmene Statuta kojim su promenjeni delatnost i sedište ovog javnog preduzeća.

Izveštaj Turističke organizacije Zlatibor je predstavio direktor Vladimir Živanović. On je istakao da je u prošloj godini Zlatibor zabeležio više od milion registrovanih noćenja što ga stavlja odmah iza Beograda po broju noćenja. Živanović je obavestio odbornike da se broj registovanih izdavalaca povećava i da prošla godina bila uspešna. Što se tiče finansija budžet TO Zlatibor je realizovan u iznosu od 147 miliona dinara što je 74% od planiranog. Manja realizacija planiranog budžeta je posledica smanjenja promotivnih aktivnosti krajem 2023.godine i da je fokus bio na realizaciji projekata na samom Zlatiboru.

Darko Đurović, direktor Inovacionog biznis centra Zlatibor je predstavio izveštaj o radu. Centar je u prošloj godini imao budžet od 20 miliona dinara koji je u celosti realizovan. On je odbornike obavestio o projektima u kojima je IBC realizovao tokom prošle godine. IBC je tokom prošle godine pripremio 14 projekata od kojih je osam prihvaćeno i za koje su u saradnji sa različitim institucijama obezbeđena sredstva za realizaciju. U planu je gradnja biznis centra po ugledu na one koji postoje u velikim gradovima.

Odbornici su u nastavku sednice usvojiliStrategije urbanog razvoja područja grada Užica, opština Čajetina, Požega, Priboj i Bajina Bašta, operativni plan odbrane od poplava, kao plan detaljne regulacije Stopića pećine, koji će obuhvatati 66 hektara.

Potom je razmatrano više odluka imovinsko pravnog karaktera kao i više sporazuma o uređivanju građevinskog zemljišta sredstvima investitora.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031