fbpx
Politika Vesti Video

Održana 47.sednica SO Čajetina

U ponedeljak, 27.maja održana je 47.sednica skupštine opštine Čajetina. Odbornici su ovom prilikom razmatrali više odluka imovinsko pravnog karaktera ako i izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova. Odbornici su usvojili odluku o objavljivanju javnog oglasa za prodaju parcela na Zlatiboru i u Čajetini. Na oglasu će se naći većina parcela koja nije prodata u prethodnim oglasima.

Izveštaj o radu biblioteke Ljubiša R Đenić je predstavila direktorka Snežana Đenić. Ona je istakla da je biblioteka nabavila više od 1.600  knjiga u 2023.godini. Organizovan je veliki broj kulturnih događaja od kojih je najpoznatiji Erski kabare.  U svom izlaganju gospođa Đenić je istakla da je biblioteka objavila osam knjiga u toku prošle godine i da raste broj članova biblioteke.

Danica Jevtović Šišović je predstavila izveštaj o radu Kulturnog centra Zlatibor. Ona je odbornike informisala da je kulturni centar osnovan u junu 2023.godine ali da je tek 1.decembra počeo sa radom i da se zato u izveštaju nalaze podaci samo za taj mesec. Gospođa Šišović je istakla da je Kulturni centar organizovao projekcije filmova, gostovanja pozoričnih predstava kao i izložbe u Galeriji centra, kao i da je jedan od ciljeva edukacija kroz organizovanje radionica kako za decu tako i za odrasle.

Izveštaj PU Radost je predstavila direktorka ove ustanove Jelena Mitrašinović Brašanac. Ona je istakla da su rešeni problemi vezani za nastavak radova na zlatiborskom vrtiću i da će se radovi uskoro nastaviti i da će biti brzo završeni. Ona je rekla da se planira adaptacija i proširenje vrtića u Sirogoju.  Deo sredstva za ove radove je obezbedilo Ministarstvo prosvete kroz program Svetske banke a ostatak će obezbediti opština Čajetina.

Odbornici su usvojili i izveštaj TO Regija zapadna Srbija. Ovaj izveštaj je odbornicima predstavio predsednik SO Čajetina, Arsen Đurić. On je istakao da članstvo u ovoj organizaciji pruža brojne benefite opštini Čajetina kao što su zajednički nastupi na sajmovima i zajednička priprema projekata po konkursima.

Plan korišćenja poljoprivrednog zemljišta je predstavio direktor ovog preduzeća, Marko Marić. On je istakao da je plan odobren od Ministrstva poljoprivrede i da je na raspolaganju 468 hektara za davanje u zakup poljporivrednicima. Prošle godine je osam zakupaca uzelo 15 parcela ukupne površine 460 hektara. Nadmetanje će biti kao i prethodne godine a ponude će se davati u zatvorenim kovertama. Predsednik SO Čajetina Arsen Đurić je odbornike informisao da je Ekoagrar dobio šampionski pehar kao sveukupni pobednik Novosadskog poljoprivrednog sajma.

Odbornici su razmatrali i dve odluke koje se tiču kompenzacija.  Investitor Park risort će uraditi pristupni put u naselju Kamalj od Kružnog toka kod hotela Tornik u dužini od 428 metara, kao i betonske tribine u dužini od 42 metra. Ukupna vrednost ovih radova je procenjena na 22 miliona dinara. Preduzeće Teikom će kroz kompenzaciju za KJP Zlatibor obezbediti asfaltnu bazu od 80 tona na sat i finišer Vegel. Ukupna vrednost je oko 58 miliona. Odbronici su doneli i odluku da se produži rok za zaključenje ugovora sa Zlatiborskom školom filma za objekat škole u Gostilju.

Na kraju sednice odbornik Aleksandar Pavlović se zahvalio svim kolegama odbornicima na saradnji pošto je ovo bila poslednja sednica SO Čajetina u ovom sazivu. I predsednik SO Čajetina, Arsen Đurić se takođe zahvalio na saradnji svim odbornicima.

Autor: Aslani Samir

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930