fbpx
Politika Vesti Video

Održana 5.sednica SO Čajetina

Odbornici Skupštine opštine Čajetina su na 5.sednici razmatrali 19 tačaka dnevnog reda. Na početku sednice je potvrđen mandat novom odborniku vladajuće većine Dragoljubu Ninčiću koji je zamenio odbornicu Slađanu Vulović.

5sednica

Odbornici su usvojili više rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta pravnim i fizičkim licima na Zlatiboru i u Čajetini. Na sednici je usvojena i odluka da se izmeni odluka o ozakonjenju komercijalnih i stambeno poslovnih objekta.

Odbornici su većinom glasova doneli odluku da se Vladimir Bojović ponovo imenuje za direktora Privrednog društva za razvoj poljoprivrede „ZLATIBORSKI EKO-AGRAR“ d.o.o., i da se Pajo Bogdanović imenuje za direktora Centra za socijalni rad. Doneta je i odluka da se kao članovi Komisije za planove izaberu Svetlana Jovanović i Slavica Didanović.

Odbornici su usvojili i izmene odluke o mesnim zajednicama a zatim su doneli i odluku o raspisivanju izbora za savete mesnih zajednica o čemu opširnije možete pročitati ovde.

Na kraju sednice je razmatrana inicijativa o formiranju regionalnog preduzeća za upravljanje aerodromom Ponikve. Ovaj predlog su obrazložili predsednik Skupštine Miloje Rajović i predsednik Opštine Milan Stamatović. Oni su istakli da je potrebno hitno rešiti ovo pitanje kako bi se aerodrom stavio u funkciju ekonomskog razvoja celog zlatiborskog okruga.

Stamatović je u svojoj diskusiji istakao da je aerodrom Ponikve državni resurs koji se mora zaštiti jer postoje indicije da se planira prodaja aerodroma kao i većine prirodnih resursa. On je rekao da je regionalna deponija Duboko profitabilno preduzeće i primer uspešne saradnje, ali da postoji politički pritisak da se krene u privatizaciju.

“Mi ćemo biti odlučno protiv toga. Borićemo se i tražićemo od ostalih opština da budu protiv toga.” istakao je Stamatović.

Na kraju svog izlaganja Stamatović je govorio o gondoli i o opstrukcijama sa kojim se opština Čajetina susreće u ovom projektu.

Zatim se za reč javio Aleksandar Jeremić (SNS) koji je istakao da podržava projekat da sve opštine iz okruženja podrže projekat aerodroma Ponikve.

Po završetku rasprave je donet zaključak da se Vladi Republike Srbije, resornom ministarstvu, Gradu Užicu (koji trenutno gazduje aerodromom Ponikve), kao i opštinama Zlatiborskog okruga uputi inicijativa kojom bi se definisao sastus ovog javnog preduzeća, a sve sa ciljem da se što pre aerodrom Ponikve stavi u funkciju.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031