fbpx
Politika Vesti Video

Održana 6.sednica SO Čajetina

Danas je održana 6.sednica SO Čajetina na kojoj je razmatrano dvadeset tačaka dnevnog reda.

sednica6-16-1

Na početku Sednice je predstavljen izveštaj o izvršenju opštinskog budžeta za prvih devet meseci ove godine. U ovom periodu su ostvareni prihodi od 1.156 miliona dinara što je 53.79% od planiranih prihod. Zorica Nešković, šef budžeta je istakla da je u međuvremenu naplata pojedinih prihoda bila bolja tako da je stanje sa izvršenjem budžeta sada bolje nego u prvih devet meseci.

Što se tiče rashodne strane budžeta za prvih devet meseci je isplaćeno 1.077 milona dinara što je 50,14% od planiranih rashoda.

Izvršenje budžeta je prokomentarisao i Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

“Moramo imati u vidu da mi živimo u neuređenoj državi. Živimo u neuređenom društvu i nije sve baš moguće idealno predvideti i idealno realizovati, ali većina onih investicija koje smo planirali, mi smo započeli i nešto smo završili u ovoj godini, a nešto će biti preneto u narednu godinu. Veoma je bitno da mi nestajemo sa investicijama i sa razvojem opštine.”

Stamatović je istakao da će kroz zajedničke projekte investitora i lokalne samouprave biti realizovano više infrastrukturnih radova.

milan-stamatovic16-6sed

“Mi nećemo imati problem sa izvršenjem budžeta i u narednoj godini iako je krizna godina. Iako vidite da su svuda restrikcije i da se u drugim opštinama i u drugim delovima Srbije investitorima daju ogromna sredstva i daju se podsticaji. Daju se investitorima iz instranstva i subvencije i bespovratna sredstva u milionskim iznosima. Tako da mi tu imamo jednu nelojalnu konkurenciju…

Odbornici su zatim usvojili predloge izmena finansijskih planova javnih preduzeća JKP Vodovod Zlatibor i KJP Zlatibor, kao i izmene plana Privrednog društva za razvoj poljoprivrede “Zlatiborski Eko-Agrar”.

Potom su odbornici razmatrali predloge o otuđenju građevinskog zemljišta i izboru članova Komisije za vođenje postupka i donošenje rešenja za vraćanje zemljišta koje je prešlo u društvenu svojinu po osnovu poljoprivrednog zemljišnog fonda i konfiskacijom zbog neizvršenih obaveza iz obaveznog otkupa poljoprivrednih proizvoda.

Odbornicu su za članove komisije izabrali Milana Radulovića, ilenka Milosavljevića, Ivana Grujičića, Pavla Marića i Vericu Vesović, kao i zamenike članova Zorana Milovanovića, Milorada Marjanovića, Miletu Radišića, Lubišu Todosijevića i Milana V. Lazovića.

sednica6-16-2

Potom je razmatrano rešenje o razrešenju članova upravnog i nadzornog odbora Muzeja “Staro Selo” iz Sirogojna, koji su izabrani 2005.godine, kako bi Vlada Republike Srbije mogla da imenuje novi Upravni i Nadzorni odbor.

U raspravi po ovoj tački dnevnog reda je govorio Milan Stamatović, koji je istakao da je Vlada od 2005. do 2016.godine promenjeo sedam direktora u ovom muzeju a da je broj posetilaca smanjen sa 100.000 na 30.000. On je postavio i pitanje kako je ova ustanova funcionisala do sada bez upravnog i nadzornog odbora.

Pored odluke da se razreše dužnosti članovi Upravnog i Nadzornog odbora odbornici su doneli odluku da se za članove Upravnog odbora predlože Dobrivoja Milića i Milan V Stamatovića, a za člana Nadzornog odbora je predložena Sretina Jeremić.

Odbornici su potom razmatrali rešenja o priznavanju troškova za izmeštanje komunalne infrastrukture i za izgradnje ingrastrukture. Potom je doneta odluka da se izmeni osnivački akt JKP Vodovod – Zlatibor, kao i da se izvrši statusna promena JP KSC Čajetina, koji će u narednom periodu promeniti status iz javnog preduzeća u Ustanovu.

Doneta je i odluka da se raspiše oglas za prodaju 24 katastarske parcele u Čajetini i na Zlatiboru. Pod tačkom razno, odbornike je zanimalo da li postoji mogućnost da se reši problem sa psima lutalicama.

Današnjoj sednici nisu prisustvovali odbornici Srpske napredne stranke koji su u Saopštenju izneli razloge za ovu odluku.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031