fbpx
Politika Vesti Video

Održana 8.sednica SO Čajetina

Odbornici SO Čajetina su na sednici održanoj 18.februara raspravljali trideset četiri tačke dnevnog reda. Na početku sednice odbornicima je predstavljen plan i program rada biblioteke Ljubiša R Đenić iz Čajetine. Za 2021.godinu je planirana nabavka 2.000 novih naslova, kao i raznovrstan kulturni program i nastavak izdavačke delatnosti. Planirani programi će u slučaju loše epidemiološke situacije biti realizovani kroz digitalne platforme. Na sednici je usvojena i odluka o prevozu dece kojom su precizirani uslovi besplatnog prevoza i načina regresiranja prevoza ukoliko ne postoji javni prevoz.

Odbornici su potom usvojili odluku o formiranju Turističko – rekreativnog kompleksa Zlatibor kojim se gase preduzeća koja su do sada upravljala sportskom halom na Zlatiboru. Takođe je usvojena odluka o izmeni statuta Zlatiborskog eko agrara doo kojim je ukinut ogranak prihvatilište za pse i mačke, a odbornici su usvojili i predlog o povećanju kapitala JKP Vodovod – Zlatibor.

Razmatrane su i izmene finanskijskih planova javnih preduzeća, pa je usvojena izmena plana poslovanja JP Gold gondola  kojim se previđa više sredstava za plate zaposlenih, povećavaju se planirana sredstva za osiguranje putnika, i uvodi se stavka obezbeđenje objekata. Kada je u pitanju KJP Zlatibor izmenama plana je predviđena nabavka mehanizacije u vrednosti od 120 miliona dinara i to 90 miliona sopstvenih sredstava preduzeća 30 će biti iz kredita. Planom nabavki KJP Zlatibor bi ove godine trebalo da dobije finišer za asfalt, greder, dva traktora…

Odbornici su usvojili i strategiju razvoja geografsko informacionog sistema opštine Čajetina. Ovaj sistem postoji već 9 godina, a 2018.godine je kroz program EU Pro nabavljena nova oprema. GIS koriste javna preduzeća, kao i opštinska uprava a u sistem su uneti svi podaci o električnim, vodovodnim, kanalizacionim, gasnim i telekomunikacionim vodovima. Takođe u sistemu su uključeni i planovi rasvete, komunalnih službi. Strategijom je predviđeno da se o GISu stara administrator iz opštinske uprave i da javna preduzeća delegiraju po jednog zaposlenog za rad sa ovim sistemom.

Na sednici su usvojene odluke o držanju domaćih životinja na teritoriji opštine Čajetina, konverziji duga u vlasnički udeo, prenosu osnivačkih prava na Muzej Staro selo u Sirogojno na Vladu Srbije, kao i više tačaka imovinsko pravnog karaktera kao i odluka o oglašavanju parcela za prodaju. Odbornici su doneli i odluku o imenovanju članova upravnog i nadzornog odbora SC Čajetina. U Upravni odbor je izabrana i Ružica Resimić.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031