fbpx
Politika Vesti Video

Održana 9.sednica SO Čajetina

U ponedeljak, 23.januara je održana deveta sednica Skupštine opštine Čajetina na kojoj je razmatrano dvanest tačaka dnevnog reda. Sednici ni ovog puta nisu prisustvovali odbornici Srpske napredne stranke.

Odbornici su dali saglasnost na Plan rada i finansijski plan Sportskog centra Čajetina koji je predviđeno 59 miliona dinara za programe u 2017.godini,  kao i na novi statut ove ustanove. Za 2017.godinu je planiran niz sportskih i kulturnih manifestacija, kao što su turnir košarkaških veterana u februaru, zatim sledi turniri u odbojci i fudbalu za mlađe kategorije, dečja olimpijada, turnir u bič voleju, finalne državog prvenstva u basketu… Što se tiče edukativno umetničkih sadržaja u 2017.godini po prvi put će se održati festival Zalet.

Odbornik Milana Lazovića (GG) je u diskusiji po ovoj tački dnevnog reda postavio pitanje zašto Sporski centar ne pruža veću podršku smučarskim klubovima na teritoriji opštine Čajetina prvenstveno u organizaciji opštinskih takmičenja i omasovljavanja zimskih sportova.

Plan i program rada biblioteke Ljubiša R Đenić, je predstavila direktorka Snežana Đenić. Ona je istakla da će biblioteka u 2017.godini nabaviti novih 2.000 naslova  i da se nastavlja sa obradom bibliotečke građe.

Odbornici su na sednici takođe usvojili i predlog predškolske ustanove Radost iz Čajetine da se i u mesnoj zajednici Rožanstvo formira izdvojeno odeljenje koje bi bilo smešteno u prostorijama MZ Rožanstvo koje će za ove potrebe biti adaptirani i uređeni.

Najviše polemike je izazvala peta tačka dnevog reda, predlog odluke o oslobađanju plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta Ustanove dečije odmaralište “Zlatibor”. Predstavnici grada Užica su podneli zahtev da se gradnja sportske hale pri odmaralištu “Golija”, površine 659 metara kvadratnih oslobodi plaćanja doprinosa od 8,3 miliona dinara uz obavezu da investitor obezbedi termine za učenike OŠ Dimitrije Tucović sa Zlatibora i da će u slučaju privatizacije ove Ustanove doprinos biti naplaćen od novog vlasnika.

Odbornik Lazović je izrazio svoje neslaganje sa predlogom zbog lošeg iskustva sa ovakvim odlukama. On je rekao da je predlagač trebao sam da obrazloži svoj zahtev.

Na njegovu diskusiju je odgovorio predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, koji je istakao da će se ova investicija vratiti opštini Čajetina kroz bolju turističku ponudu i veći broj gostiju.

Odbornici su potom usvojili Plan rada JKP Duboko, a u diskusiji po ovoj tački dnevnog reda bilo je reči o odnošenju smeća u vreme praznika, podeli dobiti ovog preduzeća na opštine osnivače, i radu na trasfer stanicama koje bi u manjim opštinama sada trebale da se zovu Reciklažna dvorišta.

U nastavku sednice odbornici su usvojili nekoliko pojedinačnih rešenja o prodaji zemljišta kao i odluka o prodaji nove dve građevinske parcele.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829