fbpx
Društvo Ekologija Obrazovanje Sport Sport+ Video

Održana đačka ribolovačka olimpijada

Udruženje sportskih ribolovaca “Zlatibor” je i ove godine u saradnji sa Sportskim savezom opštine Čajetina i osnovnom školom “Dimitrije Tucović” organizovalo đačku ribolovačku olimpijadu 4.juna 2022.godine.

Mladi ribari su se tradicionalno takmičili na Ribničkom jezeru. Ove godine takmičenje je dobilo regionalni karakter pošto su pored učenika iz Čajetine i Zlatibora nastupili i učenici iz Bajine Bašte i Prijepolja.

Više od pedesetak đaka od prvog do osmog razreda su pokazali svoje znanje i umeće u sportskom ribolovu. Vremenski uslovi su bili idealni. Mladi ribari su poput starijih kolega pripremali mamce i svako je imao svoj poseban recept za hvatanje riba.

Recepti su očigledno bili uspešni a ribari su imali dobar ulov. Kao i prethodnih godina mamci su najviše privukli klenove, zeke, bodorke i sunčice.

Među devojčicama najbolja na ovom takmičenju je bila Nevena Marić, dok je Jovana Joksimović zauzela drugo mesto a Maja Milinković treće.

Kada su u pitanju dečaci, prvo mesto je pripalo Aleksandru Aćimoviću. Na drugom mestu je bio Filip Urošević a Jovan Dabić je osvojio treće mesto.

U ekipnom delu takmičenja muška ekipa Čajetine u sastavu Stefan Skorković, Stefan Janković i Strahinja Radibratović je sa 240 grama ulovljene ribe zauzela prvo mesto. Drugo mesto je pripalo ekipi Prijepolja (Hamza Gibanica, Amar Medović i Amin Kočević) dok su gosti iz Bajine bašte bili treći (Uroš Sredojević, Luka Jelisavčić i Ivan Maksimović).

Ženska ekipa Čajetine u sastavu Anica Radibratović, Jovana Aćimović i Katarina Raketić je zauzela prvo mesto sa 154 grama ulova. Drugo mesto je pripalo ekipi Bajine Bašte (Jelena Vuković, Emilija Sredojević i Nina Maksimović) dok je ekipa Prijepolja bila treća (Sara Škodrić, Ivana Nikolić, Milada Savičić).

Organizatori su nagradili i Strahinju Pavlovića kao najmlađeg učesnika takmičenja, a Jovana Aćimović je dobila nagradu za najveću ulovljenu ribu.

Pobednici u ekipnom delu takmičenja su bili zadovoljni rezultatima.

“Uhvatili smo devet riba. Bili smo strpljivi i imali smo dobre mamce. Bilo nam je lepo na takmičenju.” rekao je Stefan Janković iz ekipe Čajetina.

Jovana Aćimović iz ekipe Čajetina j istaka da je bilo lepo takmičiti se na Ribničkom jezeru.

“Upecali smo sedam riba i osvojile smo prvo mesto. Danas smo upoznali nove prijatelje i bilo nam je lepo.”

“Konkurencija nije bila teška ali je uvek lepo pobediti”. istakla je njena drugarica Anica Radibratović.

U Sportskom savezu su zadovoljni odzivom i uspehom takmičenja.

“Mi želimo da se deca druže u prirodi i da se razvija sportski duh. Ovo je odličan način da se deca upoznaju sa prirodom,” istakao je Nemanja Kutlešić, ispred Sportskog saveza Čajetina.

Učiteljica Nataša Todorović, koja vodi ribolovačku sekciju u OŠ “Dimitrije Tucović” je bila zadovoljna rezultatima takmičenja.

“Ovo takmičenje organizujemo tradicionalno skoro deset godina i cilj je prvenstveo da se deca druže i da upoznaju prirodu svog kraja. Ovo je lep način da se stvari koje učimo na časovima prirode i društva u praksi primene, zaključila je gospođa Todorović.

Neđo Pavlović, predsednik Udruženja sportskih ribolovaca “Zlatibor” je za zlatibor.tv izrazio zadovoljstvo zbog uspešno završenog takmičenja.

“Imali smo goste iz Bajine Bašte i Prijepolja i takmičenje je prošlo bez problema. Imamo želju da proširimo takmičenje na ceo region i da se uključe i druge opštine iz zapadne Srbije. Imamo interesovanje da nam se sledeće godine pridruže i takmičari iz Ljubovije, Požege Arilje i Ivanjica. Mi želimo da izvedemo decu iz gradova na vodu, u prirodu, da se druže a da što manje vremena provode uz računare i telefone,” istakao je Pavlović.

On se ovom prilikom zahvalio Sportskom savezu Čajetine i Skupštini opštine Čajetina na pomoći koju su pružili u organizaciji ovog takmičenja.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031