fbpx
Društvo Kultura Obrazovanje Pozorište Video

Održana opštinska smotra recitatora

Dom kulture u Čajetini je 24.marta bio domaćin opštinske smotre recitatora. Ove godine je na ovom takmičenju učestvovalo više od trideset učenika kako osnovnih tako i srednjih škola.

Recitatori su se dobro pripremili za ovo takmičenje. Publika je mogla da uživa u stihovima Mike Antića, Ljubivoja Ršumovića, Žaka Prevera, Jovana Jovanovića Zmaja, Tode Nikoletića, Silvije Plat, Moše Odalovića …

Nikolina Didanović

Najviše učenika se takmičilo u najmlađem uzrastu (1 – 4 razred osnovne škole), njih 19. Ovde su svoje recitatorsko umeće predstavili: Lena Gardić, Gabriela Radomirović, Emilija Brašanac (prvi razred), Nikola Dulović, Nikolina Didanović, Slobodan Milinković (II razred), Đurđa Marić, Iva Čorbić, Viktorija Stanković, Milan Filipović, Helena Pantović, Vasilije Jovanović, Iva Mićić (III razred), Jana Marković, Una Stakić, Uroš Milanović, Marija Kovčić, Lena Jovanović i Violeta Zarić (IV razred).

Lena Jovanović

Lenka Smiljanić (V razred), Monika Vasić, Vanja Vulović (VI razred), Nebojša Bondžulić, Jovana Smiljanić, Nataša Vidić, Sofija Bućić Andrea Božović Teodora Milić (VII razred), Branko Kovačević, Danica Joksimović, Tamara Rnjaković i Vujica Dragović (VIII razred) su se nadmetali u kategoriji stariji osnovci (srednji uzrast).

Lenka Smiljanić

U kategoriji srednjoškolci (stariji uzrast) su nastupili Jelena Kovačević, Aleksandra Tadić, Jovana Lojanica i Filip Simić.

Recitovanje učenika je ocenjivao tročlani žiri u sastavu Mirjana Crnčević, Biljana Zdravković i Mirjana Stakić. Oni su imali vrlo težak zadatak da odaberu šest najboljih (po dva takmičara iz svakog uzrasta).

“Recitatori su bili dobri.  Sama ideja ovog takmičenja i njihov odziv koji je veliki. Pokazuje da lepa reč i kazivanje lepe reči živi. Ja pohvaljujem sve učenike i njihove nastavnike koji su radili sa njima i roditelje koji su vežbali sa njima. Svi su oni pobednici jer su se potrudili. Izašli su na scenu. Savladali su tremu i zaista su pokazali da su talentovani i da se poezija čita jer su napravili jako dobre izbore,” istakla je posle takmičenja članica žirija prof dr. Mirjana Stakić.

Na kraju žiri je doneo sledeću odluku, opštinu Čajetina će na okružnoj smotri recitatora predstavljati:

Najmlađi uzrast:

  • Nikolina Didanović, učenica drugog razreda OŠ “Dimitrije Tucović” – Pesma “Slabiji pol” Tode Nikoletić
  • Lena Jovanović, učenica četvrtog razreda OŠ “Milivoje Borović” Mačkat – Pesma “Nasmešite se kad kažete dete” Dobrica Erić

Srednji uzrast:

  • Lenka Smiljanić, učenica petog razreda OŠ “Dimitrije Tucović” Čajetina – Pesma “”Drhtava pesma” Miroslav Antić
  • Vanja Vulović, učenica šestog razreda OŠ “Dimitrije Tucović” Čajetina – Pesma “Običnim rečima rečeno” Biljana Stanojević
Vanja Vulović

Stariji uzrast:

  • Jelena Kovačević, učenica Ugostiteljsko turističke škole, Čajetina Pesma ” Ženski Lazar” Silvija Plat
  • Aleksandra Tadić, učenica Ugostiteljsko turističke škole, Čajetina Pesma “Teodora” Sima Pandurović

Okružna smotra recitatora će biti održana 7.aprila u on – line formatu. Našim recitatorima želimo puno uspeha.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031