fbpx
Košarka Sport Video

Održana skupština KK Zlatibor

U četvrtak, 27.juna u Čajetini je održana redovna skupština Košarkašakog kluba Zlatibor. Članovi skupštine su upoznati sa izveštajima o rezultatima u protekloj sezoni kao i o planovima za predstojeću sezonu.

Klub je u prethodnoj sezoni ostvario odlične rezultate o čemu govori i podatak da je prvi tim u 26 prvenstvenih utakmica imao 15 pobeda i 11 poraza. Kao domaćin Zlatibor je imao skor 10 – 3, dok je u gostima skor bio 5 – 8. Trener Vanja Guša je vodio ekipu do pred kraj sezone kada je postavljen za selektora mlađih kategorija reprezentacije Bahreina. Do kraja sezone ekipu je vodio Strajin Nedović, koji je imao prvenstveni skor 2 – 1.

Što se tiče finansija klub je sezonu završio sa gubitkom od milion dinara, ali u upravi očekuju da će ovi dugovi biti rešeni u narednoj sezoni. Klub je u prethodnoj godini imao 114 sponozora koji su klub pomogli sa donacijama koje su išle od 4.000 do 140.000 dinara.

Za 2019-2020 je planiran budžet od 26 miliona dinara od čega će lokalna samouprava obezbediti 16 miliona dinara.

U diskusiji se govorilo i o problemima sa kojima se klub suočio u prethodnoj sezoni i da će završetak radova na rekonstrukciji sportske dvorane u Čajetini rešiti veliki broj problema.

Kada je u pitanju rad sa mlađim selekcijama najviše problema je bilo u radu juniorske selekcije koja ima najveći odliv igrača koji odlaze u druge gradove na dalje školovanje. Škola košarke je imala dobre rezultate a broj polaznika je povećan na 27 i očekuje da broj dece uključen u ovu školu bude i veći kada se završe radovi na hali u Čajetini. Strajin Nedović, trener prvog tima je dao predlog da se pripremi četvorogodišanja strategija i akcioni plan za rad sa mlađim selekcijama kako bi klub formirao solidu osnovu mladih igrača koji će jednog dana zaigrati i za prvi tim.

Na skupštini je formiran i organizacioni odbor povodom jubileja kluba, 40 godina postojanja. Za članove ovog odbora su izabrani Marko Luković, Nikola Smiljanić, Duško Milojević, Đorđe Aleksandrić i Arsen Đurić.

Sportski direktor Radomir Raković je povodom jubileja predložio da priznanje “Legenda kluba” pripade Strajnu Nedoviću i Ivanu Tmušiću. Obrazažući ovu odluku Raković je istakao da je Nedović prošao sve selekcije kluba i kao igrač, i kao trener i da je deo kluba više od trideset godina. Slično obrazloženje je dato i za Ivana Tmušića, koji je u prvom timu igrao 17 i po godina i za to vreme je prošao Drugu srpsku ligu i Prvu srpsku, Prvu B ligu i na kraju stigao do KLS i osvojio Kup Srbije.

Tekst је objavljen u okviru projekta Čajetinski sportski almanah koji je sufinansiran od opštine Čajetina u okviru Medijskog konkursa za 2019.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031