fbpx
Kultura Muzika Video

“Ogrlica od bisera” pevala za Zlatibor

Po peti put na Zlatiboru je gostovao vokalni sastav „Ogrilca od bisera”. Turisti i meštani su mogli 18.jula na Kraljevom trgu da uživaju u bogatom repertoaru ovog ansambla.

Ovog puta je za zlatiborsku publiku pevalo četrnaest članica ansambla uz muzičku pratnju Boška Perića na harmonici a kao specijalni gost na koncertu je nastupio i Ivica Stančić.

Koncert je počeo pesmom Hvalila se, a zatim su sledile numere Ogrlica, Obraše se vinogradi, Ajde Jano, „Ja sam ja Jeremija”…. Publika je po prvi put mogla da čuje i pesmu „Srpske vile”, koja na Dan pobede emitovana na Crvenom trgu u Moskvi.

Gost večeri bio je Ivica Stančić, voklani solista RTS-a i redovni profesor na Stomatološkom fakultetu u Beogradu. On se zlatiborskoj publici predstavio pesmama Stanite dani, stanite noći, Zapevajmo kao i numerom „Ružo rumena“.

Potom su sledile pesme Pariski lokal, Đurđevdan, Ja sam mala garava. Publika je zaigrala uz pesme Cojle Manojle, a zatim su sledile pesme Moj dilbere, Nemoj da brigaš, Oj nino nino.

Ansambl je na bis otpevao pesme Igrale se delije, Taj Tavrlje. A uz podršku Ivice Stančića izvele su pesmo Zlatibore pitaj Taru.

Vokalni sastav “Ogrlica od bisera” ogranak je nekadašnjeg ansambla “Đerdan” i narodnu pesmu neguje već 12 godina. Jedinstven je po tome što ga ne čine profesonalne pevačice, već je reč o ženama koje vole da pevaju i to odlično rade, a medju njima su doktorke, farmaceuti, ekonomisti i trgovci. Nastupi ovog ansambla zasnovani su na druženju uz pesmu. Grupu trenutno vodi Jasna Vasiljević Milanović, ćerka istaknute umetnice Mire Vasiljević koja je bila jedan od osnivača ansambla “Đerdan”.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930