fbpx
Društvo Humanost i solidarnost Video

Opština Čajetina organizovala boravak dece iz RS

Opština Čajetina je i u 2017.godini nastavila da radi na saradnji sa bratskim opštinama iz Republike Srpske. Prošle nedelje je organizovan trodnevni boravak za učenike starijih razreda osnovne škole  Josif Pančić iz sela Kozica u opštini Oštra luka u Republici Srpskoj.

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović je pozdravio decu iz Kozica u subotu, 3.juna na Zlatiboru. Stamatović je izjavio da je cilj ovih akcija da se uspostavi saradnja sa manjim i siromašnijim opštinama i da se pomognu deca koja nisu u prilici da posete Zlatibor.

“Opština Čajetina je pomogla u smeštaju. Ovde smo se organizovali da deca provedu lep vikend i da imaju prijatan boravak na Zlatiboru, istakao je Stamatović.

Domaćini su za goste organizovali i zanimljiv program, tako da su đaci iz RS posetili Sirogojno, Stopića pećinu i Ski centar Tornik.

“Mi smo mala jedna škola, i ukupno imamo 32 učenika… Mnogo ljudi nije uopšte svesno koliko ovo znači za decu iz takve škole i takve sredine. Ovo je jedna od retkih prilika gde ne svi ali većina te djeci ima faktički jednstvenu priliku ima da poseti Zlatibor. A sa druge strane, mislim da može da se pretvori u prijateljsku saradnju gde bi mogli da napravimo i konkretnije korake između naših opština, izjavio je  Lazar Vulin, direktor OŠ Josif Pančić.

Gosti su ovom prilikom domaćinima poklonili zahvalnicu i jednu umetničku sliku.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930