fbpx
Društvo Video Zdravlje

Opština poklonila auto Domu zdravlja u Čajetini

Opština Čajetina je i u 2018.godini nastavila da pomaže rad Doma zdravlja u Čajetini. Posle nabavke skenera, lokalna samouprava je Domu zdravlja donirala i automobil Dacia stepway koji će koristiti Služba kućnog lečenja i nege pri ovoj zdravstvenoj ustanovi. Vrednost doniranog vozila je 1.187.000 dinara.

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović je 12.aprila predao ključeve novog automobila dr Mirjani Đurović, direktorki Doma zdravlja u Čajetini.

“Opština Čajetina nastavlja da pomaže i ulaže u infrastrukturu, da ulaže u poboljšanje kvaliteta i nivoa usluge Doma zdravlja, tako da i ovaja auto će sigurno doprineti lakšem funkcionisanju a i sigurno da ta lica koja žive u brdsko-planinskom području i koja su udaljena od samog centra, Čajetine da budu što bliže na ovaj način i da im bude dostupnija usluga koju naš dom zdravlja pruža”, rekao je Stamatović

Lokalna samouprava za socijalna davanja godišnje izdvaja oko šezdeset miliona dinara i da su to značajna sredstva za jednu malu opštinu i veliki podsticaj za sve stanovnike opštine.

“Mi gledamo ovde da pomognemo našim stanovnicima i da popravimo nivo i kvalitet života i da dobro sarađujemo sa kompletnim osobljem koje ovde radi u Domu zdravlja i u svim državnim institucijama i tu stvarno ne pravimo razliku, istakao je Stamatović.

Direktorka Doma zdravlja dr Mirjana Đurović je ovom prilikom istakala da je vozilo koje je do sada koristila Služba kućnog lečenja i nege za sedam godina prešlo više od 300.000 kilometara i da tri medicinske sestre ove službe ponekad dnevno pređu i do 300 kilometara.

Pored nabavke opreme, Opština Čajetina je za 2018.godinu planirala i sredstva za angažovanje medicinskog osoblja za rad u zdravstvenoj stanici Zlatibor kako bi svim turistima i meštanima bila omogućena adekvatna zdravstvena zaštita.

Po rečima direktorke Đurović, postoji ideja da se u narednom periodu sa opštinom radi na uređenju prilaza Domu zdravlja u Čajetini i gradnji garaže za postojeći vozni park kako bi se produžio upotrebni vek voznog parka.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930