fbpx
Seminari Turizam Video

Osmi kongres opšte medicine

U četvrtak, 28.septembra u hotelu Mona je svečano otvoren 8.kongres opšte medicine. Ove godine u radu kongresa učestvuje više od 500 lekara, a biće predstavljeno više desetina radova iz oblasti Hronična obolenja disajnih organa, Bubrežna insuficijencija, Palijativno lečenje kao i nekoliko slobodnih tema.

Učesnike kongresa je u ime opštine Čajetina pozdravio Miloje Rajović, predsednik Skupštine opštine Čajetina, koji je prisutnima poželeo uspešan rad i lepo vreme kako bi mogli da upoznaju i Zlatibor. Rajović je u svom izlaganju prisutnima ukratko predstavio i programe zdravstvene zaštite stanovnika opštine kroz “Medicinska sela”.

Prisutnima se potom obratila profesorka dr Ljubica Đukanović, koja je pozvala sve prisutne da se aktivno uključe u rad Sekcije opšte medicine i da predlažu aktuelne teme. Profesorka Đukanović se u svom izlaganju podsetila istorijata Sekcije i njene edukativne uloge.

Zatim je usledio kulturno-umetnički program u kome su članovi KUD Zlatibor izveli više kategorija. Prvi dan kongresa je završen prezentacijom mr sc. med Miloranke Petrov – Kiurski koja je predstavila “Rezultate naučnog istraživanja koje je sprovela Sekcija opšte medicine Srpskog lekarskog društva”.

U petak je obrađeno deset tema, dok će u subotu biti obrađeno još šesnaest. Planirano je da se u subotu predstavi veći broj naučnih radova među kojima je i rad “Efekat uvedenog skrininga za aneurizatsku bolest trbušne aorte” koji su pripremile Gordana Bojović i Mirjana Đurović, doktori Doma zdravlja iz Čajetine.

Januar

Kupindo