fbpx
Kultura Umetnost Video

Otvorena izložba “Divanhana” u Kulturnom centru Zlatibor

U petak, 12. maja, u galeriji Kulturnog centra Zlatibor je otvorena izložba radova koji su nastali u okviru likovne kolonije “Divanhana”. Prošle godine četrnaest umetnika je stvaralo u Sopotnici.

Izložba je posle Priboja i Prijepolja stigla i na Zlatibor. Na otvaranju su govorili  Andrijana Andrijašević, Meša Brničanin i Sara Obradović.

U osmom sazivu Divanhane su učestvovali Admira Mostarac (Prijepolje), Danijela Novaković (Rogatica), Amina Bećović Ćorović (Novi Pazar), Sead Zejnelagić (Novi Pazar), Neda Krstić (Kragujevac), Jelena Krstić (Kragujevac), Isra Karadolami (Prizren), Binela Karadolami (Prizren), Galib Lihić (Sarajevo), Kenan Softić (Prijepolje), Danijela Marko (Bački Petrovac), Danica Veselinović (Loznica), Sara Obradović (Priboj), Andrijana Andrijašević (Čajetina).

Meša Brničanin je u svom obraćanju istakao da Divanhana ima za cilj da spaja ljude i da preko ćuprije prelaze umetnici i kultura.

Sara Obradović se zahavalila prisutnima što su došli na otvaranje izložbe i pozvala ih da prate rad Divanhane.

Andrijana Andrijašević je istakla da likovna kolonija “Divanhana” povezuje ljude i da nudi prostor za stvaralački izraz.

Izložba će na Zlatiboru biti otvorena za posete narednih mesec dana svakog radnog dana od 10 do 17 časova, a potom će radove moći da vidi publika u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031