fbpx
T-Info Turizam Video

Otvorena skijaška sezona na Torniku

U petak, 24.decembra je počela skijaška sezona na Torniku. Skijališta Srbije su za ovu priliku pripremili brojne popuste za sve skijaše. U petak je bio poklon dan, kada je korišćenje svih sadržaja bilo besplatno, dok su ya vikend Skijališta Srbije odobravala popust od 30% na cenu ski karata.

Ove godine su sve staze bile u funkciji od prvog dana tako da su skijaši mogli da skijaju na stazama Zmajevac, Tornik, Čigota i Stankova ravan. U funkciji su bili i ostali sadržaji kao što su bob na šinama, poligoni za decu i skijaše početnike.

Tokom vikenda priliku da prvi put ove sezone skijaju su iskoristili brojni skijaši kako iz Srbije tako i iz inostranstva.

Uz rad svih ski-staza na kojima je oko 30 centimetara utabanog snega, veliko interesovanje posetilaca, prevoz na staze šestosednom žičarom i ski-liftom omogućen je uz poštovanje propisanih epidemioloških mera i ide u prilog očekivanjima da je pred ski-centrom i Zlatiborom uopšte jedna dobra zimska sezona.

“Zaista smo zadovoljni interesovanjem na početku ove skijaške sezone. Trenutno na stazama ima oko 1.000 skijaša. Veliko interesovanje bilo je i tokom pretprodaje ski-karata – rekla je novinarima Ana Jovanović iz “Skijališta Srbije” zvanično najavljujući početak nove sezone na Torniku.

Za kupovinu karata preko veb-šopa Skijališta Srbije odobravaju popust od pet odsto, a planirani su i termini kada će se odobravati i dodatni popusti.

Što se tiče epidemioloških mera, one su i ovde na snazi: skijaši su obavezni da nose skijaške marame (bandane) i zaštitne maske, da se pridržavaju socijalne distance (rastojanja od metar i po i dva metra), dok je na šestosednoj žičari smanjen broj ljudi koji se prevozi i radno vreme će biti svakim danom od 09:00 do 16:00 časova.

U Ski-centru “Tornik”, do čijeg vrha se od januara ove godine može doći i u kabini zlatiborske “Gold gondole”, uživa se u zimskim čarolijama na nadmorskoj visini od oko 1.400 metara (vrh Tornik je na 1.496 m), a sistem za veštačko osnežavanje omogućava da dobro pripremljene staze izdrže i kada  temperatura značajnije ode u plus.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930