fbpx
Izbori Politika Vesti Video

Pitali smo kandidate za odbornike: Kako zadržati mlade u Čajetini

Naše treće pitanje za kandidate na lokalnim izborima tiče se mlađe populacije i glasi: Kako zadržati mlade u Čajetini?

Kandidat za odbornika ispred Koalicije Zdrava Srbija – DSS – PUPS, Vladimir Bojović veruje da je jedan od načina da se zadrže mladi ulaganjeu poljoprivredu i razvoj prerađivačkih kapaciteta, kao i subvencije za mlade poljoprivrednike.

Đorđe Dabić, kandidat za odbornika ispred Koalicije Aleksandar Vučić – Za našu decu smatra da je glavni uslov za ostanak mladih potrebno stabilno radno mesto i da uz pomoć Republike treba investirati u turizam i poljoprivredu.

Nosilac izborne liste ispred Socijalističke partije Srbije, Ostoja Kovačević takođe veruje da je prvi uslov ostanka mladih siguran posao. Po Kovačeviću mladi u Čajetini bi trebalo da imaju prednost pri zapošljavanju i da je za ostanak mladih važan i kvalitet života.

Predrag Stević kandidat koalicije Za kraljevinu Srbiju, smatra da otvaranje novih radnih mesta u turizmu predstavlja uslov za ostanak mladih. Ova izborna lista predlaže i otvaranje tehnološkog inkubatora kako bi se podigla informatička pismenost mladih. Ovo bi bilo mesto gde mladi ljudi mogu da usavrše svoje znanje i da nauče osnove preduzetništva.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930