fbpx
Biznis Lokalna privreda Video

Počela obuka akademije Hores

Obuka koju organizuje Akademija Hores za nezaposlena lica je počela pre nekoliko dana. U prvoj grupi je trideset polaznika koji se obučavaju za kuvare i konobare. Obuka je organizovana u hotelu Mona Zlatibor za konobare, dok se obuka za kuvare odvija u restoranu Turističko – ugostiteljske škole iz Čajetine.

hores-obuka16-4
Polaznici obuke za konobare

Planom i programom je predviđeno 960 časova teoretske i praktične nastave kako bi se polaznici pripremili za nova zanimanja, a po završetku obuke svi polaznici će dobiti priliku da svoje znanje praktičko pokažu u ugostiteljskim objektima koji su se uključili u ovu akciju.

Polaznici obuke za kuvare
Polaznici obuke za kuvare

Nikola Kutlešić, koordinator ovog projekta je izrazio zadovoljstvo zbog veliko interesovanja nezaposlenih lica.

“Kroz dosadašnje obuke kroz čitavu republiku Srbiju mi smo zaposlili više od 500 lica. Generalno smo imali jako dobar odziv što se tiče hotelijera i samih kandidata. U ovoj obuci imamo trideset kandidata , po petnaest kandidata za obrazovne profile konobar i kuvar. Obuka će trajati po petnaest dana i održava se u prostorijama hotela Mona Zlatibor i školskom restoranu Ugostiteljsko – turističke škole na Zlatiboru,” istakao je Kutlešić.

O svojim iskustvima na ovoj obuci su govorili i polaznici Marija Marković i Luka Urošević koji su zadovoljni programom, načinom i kvalitetom obuke. Oni veruju da će im ovakav vid obrazovanja pomoći da što pre dođu do posla.

Ovaj program su podržali Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, PU HORES, RRA Zlatibor, opština Čajetina, TO Zlatibor kao i zlatiborski hotelijeri.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031