fbpx
T-Info Turizam Video

Ponuda Zlatibora predstavljena u Pragu

U Pragu je 13.januara uoči dočeka Srpske nove godine predstavljena turistička ponuda Zlatibora. Za nesvakidašnju lepotu i mnoštvo atraktivnih sadržaja “zlatne planine” zainteresovala se češka javnost, čiji su eminentni predstavnici imali priliku da prisustvuju ovom događaju.

Tokom boravka u Pragu predstavnici Turističke organizacije Zlatibor i opštine Čajetina najpre su održali sastanak u ambasadi Republike Srbije u Češkoj. Na sastanku sa ambasadorkom Verom Mavrić i konzulom Stefanom Tomaševićem dogovorena je buduća saradnja u cilju promocije turističke ponude Zlatibora i organizovanog dolaska gostiju iz ove srednjoevropske zemlje.

Istog dana u restoranu “Singidunum” u centru Praga održana je prezentacija ukupne turističke ponude Zlatibora. Prisutne je pozdravio zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić, koji je predstavio Zlatibor kao najposećeniju turističku destinaciju u Srbiji te govorio o najznačajnijim investicijama i sadržajima na ovoj planini. Potom je Jelena Ćirić slikom i pričom provela prisutne kroz prirodne lepote zlatiborskog kraja.

U okviru promocije premijerno je prikazan promotivni film o Zlatiboru i okolini, u produkciji češke televizije, reditelja Sanjina Mirića. Taj film će u februaru biti emitovan na nacionalnoj češkoj televiziji. Među mnogobrojnim posetiocima prezentaciji su prisustvovali i Mihaela Marksova, ministarka rada i socijalnih pitanja, Radim Panenka, urednik “Parlamentarnog lista”, poznata češka glumica Anife Viskočilova i drugi istaknuti gosti.

Budući da gosti iz Češke rado pohode kamp na Zlatiboru, sa Františekom Barešom, predsednikom asocijacije kampera Praga koja broji 2.700 članova, dogovorena je saradnja na promovisanju zlatiborskog kampa među članovima asocijacije. Dogovoreni su i određeni popusti za organizovani dolazak članova asocijacije.

Gosti su na kraju ovog sadržajnog praškog dana imali priliku da degustiraju najbolje proizvode sa Zlatibora. Prisutnima su posluženi specijaliteti zlatiborskog kraja, čime je dočarana naša interesantna gastronomska ponuda.

A predstavljanje turističkih potencijala Zlatibora na tržištu zapadne Evrope, odakle poslednjih godina na “zlatnu planinu” dolazi sve više gostiju, nastavlja se učešćem Turističke organizacije Zlatibor na sajmovima turizma u Utrehtu (Holandija) i Štutgartu (Nemačka).

Treba pomenuti da je turistička delegacija iz Češke bila na Zlatiboru 2014.godine i tada je nastao jedan zanimljiv video snimak koji možete ovde pogledati:

Izvor: TO Zlatibor

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829