fbpx
Biznis Lokalna privreda Video

Postavlja se elektro kabal za gondolu

Ekipe Hidromontaže i Elkomsa su u počele pripremene radove za polaganje elektroenergetskog kabla za gondolu iako vremenski uslovi nisu bili naklonjeni. Jak vetar i kiša su u ponedeljak otežali rad, ali je jedan deo trase već pripremljen za polaganje kabla. Prema projektu je predviđeno da se od trafostanice na Zlatiboru do međustanice na Ribnici položi elektroenergetski kabal od 10KV u dužini od 10 km.

“Očekujem da će najveći deo ovih radova biti završen u ovoj godini, ali sve zavisi od vremenskih uslova, rekla je Bojana Božanić, direktorka JP Gold gondola za medije ovim povodom. Ona je istakla da će planirani ciljevi za 2017.godinu biti realizovani i da predstoje radovi i na početnoj stanici za gondolu za koju se očekuje dobijanje dozvole po ispravci dela dokumentacije vezano za rešavanje imovinsko – pravnih odnosa.

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina je rekao da postoji opstrukcija ovog projekta ali i da pored toga izvođači radova rade punom parom i da ceo projekat može biti brzo završen da državni organi imaju malo razumevanja.

“Nerazumni ljudi su nam iscepkali ovaj projekat, tako da radimo sve po fazama,” ističe Stamatović i dodaje da je polaganje kabla pomoć lokalnoj samoupravi i da će se na ovaj način poboljšati snabdevanje električnom energijom skijališta Tornik.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930