fbpx
Izbori Politika Vesti Video

Protesti se nastavljaju i u Užicu

Danas su protesti nastavljeni i u Užicu gde su se građani okupili ispred Skupštine grada Užica. Ovog puta se šetalo glavnom ulicom pa pored Gimnazije i Gradskog kulturnog centra pa ulicom Kralja Petra I do Trga partizana.

Skup, kao ni juče nije imao nikakvih stranačkih obeležja, bio je potpuno miran, a učesnici su nosili samo pištaljke, trube i bubnjeve. Svoje stavove su izrazili na transparentima na kojima je pisalo:

“Užice je izglasalo drugi krug.
Užice neće drugi krug.”

“Nismo mi gospođa Nada
da čekamo 35 godina.”

Studenti novosadskog i beogradskog univerziteta su 5.aprila objavili listu zahteva. Oni traže smene članova Republičke izborne komisije, članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, kao i smenu glavnog i odgovornog urednika RTSa, kao i  urednika informativnog programa RTS, zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata. Takođe se traži i razrešenje Maje Gojković, predsednice Narodne skupštine Srbije. Studenti su kao jedan od zahteva postavili i sređivanje biračkog spiska u cilju utvrđivanja tačnog broja birača i nakon toga uvođenje elektronskog glasanja uz jasnu zaštitu od manipulacije.

Ukoliko se zahtevi ne ispune protestanti traže vanredne parlamentarne izbore.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930