fbpx
Društvo Obrazovanje Porodica Video

Recitatorsko veče posvećeno Svetom Savi

U noć uoči Savindana i ove godine je organizovano recitatorsko veče posvećeno Svetom Savi. Ove godine je druženje organizovano u restoranu odmarališta Boem na Vodicama. Više desetina dečaka i devojčica iz Jablanice, Dobroselice i Vodica je pokazalo svoje znanje o Svetom Savi kroz pesmu i recitacije.

Druženje je počelo zajedničkom molitvom koju je očitao jerej Jovan Stojković. Recitatorski program je počeo lomljenjem slavskog kolača i pevanjem Himne Svetom Savi.

Mališani su zatim stupili na scenu, a recital je počeo stihovima:

“Božja ljubav sveta, prečista, ko nebo plava, n

astaje u našem srcu, pomozi nam Sveti Savo.

Povedi nas put spasenja, neka osmeh lica krasi

od greha i zlih misli Sveti Savo ti nas spasi…”

Potom su deca recitovala stihove pesama Sveti sava ćirilicom piše, Steva, Svetski čovek, Ko udara tako pozno, Sveti Sava, Želja Svetog Save… Posle recitala organizatori su deci podelili prigodne poklone a zatim je izneto posluženje za sve prisutne. Ove godine je organizovan i lep vatromet u kome su uživali i stari i mladi.

Atmosfera je bila vesela i svečarska, a parohijani Crkvene opština dobroseličke su se potrudili da i ove godine ova manifestacija bude dobro organizovana. Svi su složni da je ideja oca Jovana, sveštenika iz Dobroselice bila odlična i da je ovo dobra prilika da se komšije druže i da se obnovi duh zajedništva.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031