fbpx
Muzika Provod Video

Riblja Čorba oduševila publiku na Zlatiboru

Riblja Čorba je 1.januara u reprizi Nove godine po ko zna koji put pokazala sve svoje kvalitete i pružila publici više od dva sata kvalitetne muzike. Sve što je noć pre napravio Haris Džinović, Bora Čorba je  ponovio u Novoj 2017.godini. Temperatura je i ove noći bila debelo ispod nule. Termometri su pokazivali minus deset stepeni, ali je Kraljev trg ponovo bio pun, kao i dan ranije.

Koncert je počeo oko deset sati, a publika je otpevala sve numere zajedno sa članovima Riblje Čorbe. Publika je mogla da čuje pesme Ja ratujem sam, Radiću šta ja hoću, Jedino moje, Nemoj da ideš mojom ulicom, Kako je lepo biti glup, Avionu slomiću ti krila, Amsterdam,  Ostaću slobodan, Kada padne noć ..

Džindžer je svojim gitarskim minijaturama pokazao da je rock and roll i dalje živ. Fanovi benda iz Sopota su razvili veliku zastavu na zaštitonoj ogradi. Posebno je bilo zanimljvo da veoma mlada publika zna tekstove svih pesama.

Za kraj Bora Čorba je otpevao pesmu Pogledaj dom svoj anđele, a vatromet je osvetlio Kraljev trg. Iako je trebalo da ovo označi kraj koncerta, publika je tražila bis, tako da je bend ponovo izašao na scenu.

“Moram nešto da vam kažem. Odaću vam jednu tajnu. Nekada sam, čak i ja bio mlad,”rekao je Bora Čorba. Publika je oduševljeno zapljeskala, a zatim je Bora na akustičnoj gitari zasvirao pesmu “Kad sam bio mlad”, potom je usledila pesma “Ostani đubre do kraja”, a zatim je Riblja Čorba izvela pesmu “Lutka sa naslovne strane” a kapela zajedno sa publikom. Atmosfera je bila neverovatna, u publici su se pojavile zastave Srbije.

Bend se po drugi put povukao sa scene, samo da bi ih dočekali brojni fanovi iza scene koji su želeli da se fotografišu sa Borom Đorđevićem i Ribljom Čorbom.

Žurka se na Zlatiboru nastavlja i danas, kada će na Kraljevom trgu nastupiti i Željko Joksimović.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930