fbpx
Društvo Obrazovanje Video

Robotička sekcija OŠ “Dimitrije Tucović”

Robotička sekcija OŠ “Dimitrije Tucović” postoji već pet godina. Prve robote škola je dobila kroz projekat projekta “Bitka za znanje” Fonda B92, a ove godine škola je dobila i dron. Ove godine u radu robotičke sekcije učestvuje 15 učenika starijih razreda. 

“Sekcija postoji već duži niz godina ali je uvek problem vreme i prostor. Onda smo odlučili u saradnji sa Inovacioni biznis centrom da održavamo časove subotom. Deca su pokazala veliko interesovanje za časove robotike”, istakla je za zlatibor.tv Biljana Čolović, nastavnica tehnike i tehnologije i koordinator sekcije.

Na časovima sekcije učenici uče kako da programiraju mBot robote kroz program mBlock. Kroz lekcije učenici su savladali osnovne komande vezane  i da savladaju komande vezane za kretanje, prikazivanje vizuelnih signala i komunikaciju između robota. Planom rada sekcije planirano je da se učenici osposobe za samostalno programiranje mBot robota.

Pored rada sa mBot robotima ove godine robotička sekcija će jedan deo časova posvetiti dronovima i planirano je da učenici savladaju upravljanje dronom a zatim i da savladaju osnove programiranja u programima DroneBlocks i Tello Edu.

Učenici OŠ “Dimitrije Tucović” su redovni učesnici okružnog takmičenja iz robotike a 2018.godine su se plasirali i u finale takmičenja “KODigranje”. U saradnji sa udruženjem Digitalni dokumetacioni centar u planu je da se i učenici nižih razreda upoznaju sa osnovama robotike kroz rad sa LEGO Boost robotima.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930