fbpx
Globalno Sport Sport+ Vesti Video

Saradnja opštine Čajetina i sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i predsednica Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu prof. dr Ivanka Popović potpisali su u Čajetini Memorandum o saradnji kojim je predviđeno da Zlatibor bude domaćin trke sa preprekama “UniRace2022” i da opština Čajetina podrži održavanje Međunarodne konferencije o sportu.

Sportsko udruženje Univerziteta u Beogradu je udruženje koje organizuje sportska takmičenja i rekreativne aktivnosti kako za studente tako i za zaposlene Univerziteta. Predsednica udruženja prof. dr Ivanka Popović je ovom prilikom izjavila da je Zlatibor idealno mesto da se studenti pokrenu i da se razvijaju dobre navike i da se organizuje trka sa preprekama “Unirace 2022”.

Ovakav vid takmičenja je sada postao moderan u celom svetu i predstavlja disciplinu u kojoj sportisti moraju da pokažu snagu, izdržljivost i da se maksimalno pripreme u svim segmentima. Za gospođu Popović Zlatibor je idealno mesto za organizaciju ovakve trke. Po njenim rečima ideja je da studenti redovno posećuju Zlatibor i da uživaju u prirodnim lepotama.

“Prilika da studenti borave na Zlatiboru je šansa da se izvuku iz jednog načina života koji u velikom gradu uglavnom vezan za nedovoljnu fizičku aktivnost a moram da kažem i ne najčistiji vazduh. Prilike da se na Zlatiboru fizički razmrdaju, pokrenu i da dišu svež vazduh je šansa da oni kao pojedinci bolje funkcionišu u opštem smislu celokupnom njihovog zdravlja i da razviju navike jednog izbalansiranog duhovnog i fizičkog angažovanja.” istakla je prof. dr Ivanka Petrović.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je u svo izlaganju rekao da je Zlatibor idealna planina za bazične pripreme i za oporavak ali i kao odlično mesto za učenje u prirodnom i zdravom okruženju.

“Opština Čajetina će sve učiniti da ovo takmičenje zaživi i da to bude jedna tradicija. Zlatibor se intenzivno priprema za dolazak evropskih sportskih ekipa. Počelo se sa gradnjom novog sportskog kompleksa na Zlatiboru gde će moći da se pripremaju i poznate svetske ekipe. A ono što je za nas najbitnije i najvažnije je da stvorimo ambijent da mladi ljudi i sportske ekipe iz Srbije ostaju u Srbiji i da dolaze na pripreme i da promovišu svoje potencijale.

“Zahvalni smo Sportskom udruženju što je prepoznalo ovo šta radimo, što će nam svakako pomoći u razvoju Zlatibora kao turističke destinacije prve kategorije” zaključio je Stamatović

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031