fbpx
T-Info Turizam Video

Saradnja Zlatibora i Tuzle

tuzla16-6

U Tuzli je 7.decembra potpisan protokol o saradnji Turističke organizacije Zlatibor i Turističke zajednice Tuzlanskog kantona. Protokol o saradnji su potpisali direktor Ureda Turističke zajednice Tuzlanskog kantona Asim Bečić i Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor. Potpisivanju protokola su prisustvovali predstavnici turističke privrede kao i ministri kantonalne vlade, Bahrudin Hadžiefendić (ministar zdravlja) i Mrisad Gluhić (ministar trgovine, turizma i saobraćaja). Skupu su prisustvovali i predstavnici hotela Palisad, Mona i SB Čigota.

tuzla16-2

Ovom prilikom je u Kristalnoj dvorani hotela Tuzla predstavljena i turistička ponuda Zlatibora. Prisutnima se na početku obratio Arsen Djurić.

“Zlatibor je mesto gde najveće kompanije iz Srbije a i iz celog regiona investiraju u hotelske kapacitete i druge sadržaje, Opština Čajetina ulaže značajna sredstva u razvoj infrastrukture i to ne samo u izgradnju pešačkih, biciklističkih i planinarskih staza već i u izgradnji avantura parkova, adrenalinskih parkova i zabavnih sadržaja. I ono što je najznačajnija i najveća investicija koja kreće sa realizacijom na proleće je izgradnja panoramske gondole od centra Zlatibora do vrha Ski centra Tornik.”

tuzla16-3

Đurić je istakao da se broj gostiju iz BiH a posebno iz Tuzlanskog kantona u poslednjih nekoliko godina stalno povećava i da će se ovakav trend nastaviti i u budućnosti i da će za goste iz ove regije hotelijeri odobriti brojne popuste.

“Ovo svakako otvara mogućnosti saradnje i u nekim drugim oblastima, u sportu, kulturi i privredi i siguran sam da ćemo u narednom periodu još uspešnije i bolje sarađivati, zaključio je Đurić.

Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor je rekao da je turistička privreda Zlatibora prisutna već nekoliko godina na tržištu Tuzlanskog kantona i da je ovo primer dobre prakse i da će prezentacije biti češće kako bi se stanovnici Tuzlanskog kantona upoznali sa ponudom Zlatibora.

Ovom prilikom su najavljene manifestacije koje će obeležiti ovu zimsku sezonu, kao što je trodnevni festival Šankanje koji je na programu od 15. do 18. decembra, gde će nastupiti Aca Lukac i Nataša Bekvalac. U pratećem programu festivala organizatori planiraju brojne adrenalinske i zabavne sadržaje. Živanović je istakao da će na Zlatiboru za novogodišnje praznike na Kraljevom trgu nastupiti Haris Džinović 31.decembra, Riblja Čorba 1.januara i Željko Joksimovića 2.januara.

“Nadam se da su to tri zaista kvalitetna koncerta kojima smo pokušali da damo turistima razlog više da posete Zlatibor u ovoj sezoni, istakao je Živanović.

tuzla16-1a

Predstavnici hotelske privrede Zlatibora su govorili o sadržajima i aranžmanima koje su pripremili za predstojeću sezonu. Katarina Cicvarić je predstavila ponudu hotela Palisad koji je prošle godine obeležio jubilej od 50 godina postojanja. Hotel sada ima četiri zvezdice uz poboljšan konfor i kvalitetnije enterijere. Što se tiče dodatnih sadržaja koje hotel Palisad pruža svojim gostima tu su besplatne škole skijanja, crtanja i engleskog jezika za najmlađe. Za novogodišnje praznike biće organizovana i dva koncerta, 31.decembra nastupa Ana Kokić a 1.januara Adil. Gospođa Cicivarić je istakla da hotel Palisad ima četiri fudbalska terena i da ima sve uslove za pripreme sportskih ekipa.

Ponudu Hotela Zlatibor Mona je predstavila Vesna Ćosović, koja je istakla da hotel ima kongresni centar sa 500 mesta, Spa i vellnes centar, igraonicu i dva restorana.  Potom je predstavljena ponuda SB Čigota. O programima koje ima ovaj rehabilitacioni centar je govorio Zoran Ristanović. On je posebno istakao programe Čigota i Čigotica kao i zdravstveni i sportski program koje ovaj centar ima.

“Čigota je jedan od inicijatora ovih susreta i jedan od “kricava” zajedno sa partnerima iz Tuzle i Lukavca. Čigota je krajem avgusta potpisala jedan memorandum o saradnji sa kantonalnim ministarstvom turizma kojim su svim gostima iz Tuzlanskog kantona dobreni popusti od 10% procenata na sve usluge našeg centra”, istakao je Ristanović.

Ponudu Zlatibora je predstavila Jelica Tošić koja je govorila o zdravstvenom i sportskom turizmu a predstavljen je i ski centar Tornik. Takođe je bilo reči i o Kongresnom turizmu i organizaciji brojnih manifestaciju na Zlatiboru kao što su doček nove godine, pršutijada… A govorilo se i o gastronomskim specijalitetima Zlatibora izletima i svim sadržajima koji Zlatibor čine većim od planine.

U ime domaćina se prisutnima obratio direktor Ureda Turističke zajednice Tuzlanskog kantona Asim Bečić.

“Ja ću se zahvaliti gostima na dosadašnjoj dobroj saradnji i učinićemo sve da i dalje budemo dobri domaćini da ostvarimo dobru saradnju. Ova današnja prezentacija je pokazala da postoji interesovanje Tuzle i BiH za turističku destinaciju Zlatibor, istakao je Bečić.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

July 2022
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031