fbpx
Izbori Politika Vesti Video

Saša Janković posetio Užice

Predsednički kandidat Saša Janković juče je boravio u Užicu gde je u 18 časova održao konvenciju u Narodnom pozorištu. Organizatori konvencije su zadovoljni činjenicom da se u pozorištu okupio veliki broj građana samo zahvaljujući društvenim mrežama.

Izvor: sasajankovic.rs

– Imamo sve što nam treba: dobre ljude, pamet, istoriju, prirodna bogatstva… ali imamo i one koji nam ne daju da isplivamo, koji prave probleme a onda se pretvaraju da ih rešavaju. Na nama je da ih stavimo na stranu – rekao je Saša Janković u Užicu.

On je na večerašnjoj tribini u prepunom Narodnom pozorištu poručio okupljenim Užičankama i Užičanima da „ne želi da im vređa inteligenciju, jer oni sami znaju šta je najbolje za njih“. Glasajte za sebe, kazao je Janković.

– Srbija treba da bude zemlja kajmaka i rakije, ali i zemlja u kojoj se pišu autentični doktorati iz prava, ekonomije, medicine… Zemlja u kojoj u javnim preduzećima nisu zaposleni stranački kadrovi, već stručni ljudi, u kojoj se otkazom ne preti novinarima zbog iskazivanja njihovog mišljenja, u kojoj nezaposleni ne čekaju u redovima ispred stranačkih prostorija ne bi li dobili ugovor. Srbija treba da bude zemlja u kojoj ljudi napreduju zbog svog rada – rekao je Janković.

Na tribini su govorili i novinarka Tatjana Vojtehovski, novinar Srđan Škoro, aktivistkinja Ruška Dabić i reditelj Kokan Mladenović.

– Kada bi u našem zakonodavstvu postojale kazne za vređanje zdravog razuma, Aleksandar Vučić bi dobio pet doživotnih robija. Ovo što on radi, šta govori i kako se ponaša, prevršilo je svaku meru! I nije dovoljno da ga učiteljica pošalje u ćošak, mi moramo da ga pošaljemo u ćošak! Prva prilika za to je 2. april – rekao je Škoro.

Reditelj Kokan Mladenović poručio je Užičankama i Užičanima da su oni dokaz da slobodno Užice još uvek postoji, te da će postojati dokle god postoje i slobodni građani:

– Nasuprot vama i nama, neke građane trpaju u autobuse, hrane ih sendvičima, pa oni na sramotu svoje građanske svesti, ili nesvesti, prolaze pored bilborda na kojima piše „AV, AV“. Istovremeno, pristojniji i pametniji psi u Srbiji više ne laju, jer ih je sramota da laju „av, av“! Za razliku od njih, mi znamo šta je sloboda… sloboda od sile i laži. Sila je, na primer, kada srušite Savamalu i za to još uvek niko ne odgovara. Laž je kada neko govori o ekonomskom prosperitetu, a pre dva dana se ubije gladni radnik koji nije dobio dvadeset plata… Samoubistvo gladnog radnika je samoubistvo nacije! Za to će neko morati da odgovara!

Novinarka Tatjana Vojtehovski istakla je da njeno prisustvo skupu nije pitanje politike, nego pitanje života, te da neće dozvoliti da joj se uskraćuje pravo slobode mišljenja:

– Ne pristajem na to, kao što ne pristajete ni vi, da naša sudbina zavisi od njegovog raspoloženja. Ne pristajem na to da zbog onoga što mislim i što kažem ono što mislim, on lično me nazove huligankom, ološem, stranom plaćenicom, izdajicom. Saši Jankoviću sam poverila moj glas, jer sam uverena da on zna, hoće i može da nam vrati državu.

Aktivistkinja Ruška Dabić istakla je da je “njen svet onaj u kojem se ceni znanje, u kojem nema straha, u kojem lekari neguju zdravlje nacije, a sudije sude po pravdi a ne po bratskim odnosima”:

– Moj svet stigao je sa Sašom Jankovićem i sa svima vama!

Izvor: sasajankovic.rs

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829