fbpx
Skijanje Sport Video

SES kup – Zlatibor 2020 – II dan

Drugog dana SES kupa Zlatibor 2020 na Tić polju je bilo veoma uzbudljivo. Na programu su bile prvo kvalifikacione trke, a zatim četvrtfinalne, polufinalne i finalne trke u svim kategorijama.

U finalu sprint trke za seniorke su se našle Maida Drndić, Anja Ilić, Martyna Biliuaite i Sanja Kusmuk. Trka je počela dobro za Maidu Drndić koja se probila na čelo u prvom delu staze. No, sve takmičarke su se držale u grupi i bilo je jasno da će svi faktori odlučivati pobednika. Na prvom usponu Maida Drndić je bila u vođstvu ali je Anja Ilić snažno pritiskala. Brz tempo se nastavio i u silasku ka ciljnoj ravnini. Tu je Anja Ilić iskoristila proširenje na stazi i krenula napred. Sve do cilja navijači obe takmičarke su bučno navijali. Anja Ilić je osigurala pobedu u poslednjih 30 metara staze. Drugo mesto je pripalo Maidi Drndić, Martyna Biliuaite je stigla treća i Sanja Kusmuk četvrta.

Seniori su danas imali najteži zadatak, kvalifikacije, četvrtfinalne, polufinalne i finalne trke su zaista tražile od takmičara maksimalnu koncentraciju i spremnost. U finale su se plasirali takmičari iz Litvanije Tautvydas Strolia i Paulius Januskevicius, Bugarin Daniel Peshkov i Strahinja Erić (BiH). LItvanac Strolia je pokazao da je u odličnoj formi i osvojio je svoje drugo zlato na Zlatiboru. Strahinja Erić (BiH) je bio drugi, Paulius Januskevicius treći (Litvanija) a Daniel Peshkov (Bugarska) četvrti.

Zatim je usledila najuzbudljivija trka dana u kategoriji dečaka 2005-2006. U finale su se plasirali Damjan Pejčinovski (Severna Makedonija), Dragan Jugović (BiH), Đorđe Paunović (Srbija) i Boris Stanojević (BiH). Na samom startu su Paunović i Stanojević krenuli silovito i skoro izjednačeno. Stanojević je u prvom delu staze uspeo da se probije na prvo mesto ali ga je Paunović pratio. Već na prvom spustu Paunović prelazi u vođstvo. Stanojević je uspeo na usponu da pretekne Paunovića.

Oba takmičara su odlično išla sve do velike krivine na drugoj trećini staze. Stanojević je tada pao a Paunović se sapleo. Ovo je otvorilo prostor za tada trećeplasiranog Pejčinovskog da pređe u vođstvo a Dragan Jugović dolazi na drugu poziciju. Trebalo je nešto vremena da Paunović i Stanojević nastave trku. Pejčinovski je odlično išao sve do ciljne ravnine kada desetak metara pre cilja pada. Jugović i Paunović su tada dali sve od sebe pokušavajući da iskoriste trenutak, ali bezuspešno. Pejčinovski prolazi prvi kroz cilj, a zatim slede Jugović, Panuović i Stanojević.

U konkurenciji devojčica 2005-2006 publika je mogla da vidi reprizu jučerašnje trke i odlične vožnje takmičarki iz Srbije. Dženana Hodžić je bila prva, Ana Jeremić druga a treće mesto je osvojila Aleksandra Ružić. Do promene je došlo na četvrtoj poziciji gde se u finale plasirala Melika Jazić (BiH).

U kategoriji najmlađih takmičara 2007-2009 u finale su se plasirali Andrej Tošić, Mladen Stanković (Srbija), Lalatović Srđan (BiH) i Mitkov Kristijan (Bugarska). Tošić je uspeo da popravi jučerašnji plasman i da osvoji prvo mesto. Mladen Stanković je stigao drugi. Srđan Lalović je bio treći a Mitkov četvrti. Među devojčicama 2007-2009 publika je videla još jednu reprizu. Prvo mesto je osvojila Škipina Lara, Lamija Salihagić je bila ponovo druga a Sara Skokić treća.

U ekipnoj konkurenciji prvo mesto je pripalo ekipi Litvanije, Srbija je bila druga a Bosna i Hercegovina treća. Na kraju treba posebno pohvaliti požrtvovanost članova SK Zvezda koji su se maksimalno potrudili da sportistima pruže maksimalne uslove za trku.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031