fbpx
Info Vesti Video

Sirogojno dobilo apoteku

U ponedeljak 12.decembra u Sirogojnu je svečano otvorena privatna apoteka Arsić. Na ovaj način stanovnici Sirogojna su posle dvadeset godina ponovo dobili apoteku. Ovaj projekat su zajednički pripremili opština Čajetina, mesna zajednica Sirogojno, Dom zdravlja Čajetina i privatna zdravstvena ustanova “Apoteka Arsić”.

apoteka-sirogojno16-1

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović je ovom prilikom izjavio da je inicijativa potekla od stanovnika Sirogojna i da postoji potreba za boljom zdravstvenom zaštitom.

“Nažalost državne institucije nisu prepoznale potrebu da izađu u susret građanima koji žive u unutrašnjosti i u ruralnim sredinama i ja se ovom prilikom zahvaljujem vlasnicima apoteke Arsić koji su prepoznali svoj interes i potrebe naroda u selu da otvore ovu apoteku”, istakao je Stamatović

apoteka-sirogojno16-3

Vladimir Arsić, vlasnik apoteke Arsić je ovom prilikom izjavio da je Sirogojno jedno od najpoznatijih sela u Srbiji i da je ovo deveta apoteka ovog preduzeća i da je otvorena uz pomoć opštine Čajetina. On je istakao da je cilj ovog projekta poboljšanje primarne zdravstvene zaštite i da će u sklopu ovog projekta biti dostupna i dostava lekova na kućnu adresu. Apoteka će biti raditi od 9 do 16 časova svakog dana osim nedeljom.

Na ovaj način će stanovnicima Ljubiša, Gostilja, Rožanstva, Trnave i Sirogojna biti olakšan pristup zdravstvenoj zaštiti kada je u pitanju snabdevanje lekovima i pomoćnim lekovitim sredstavima.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

November 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930