fbpx
Sport Sport+ Video

SK Zvezda uspostavlja saradnju sa kineskim klubovima

U SK Zvezda intenzivno rade i na planu međunarodne saradnje. Do sada je uspostavljena saradnja sa klubovima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije, a ove nedelje su ugostili gospođu Yaling Hu iz Šangaja predsednicu Šanhai You Run Roller Ski club.

Gospođa Hu je za zlatibor.tv izjavila da joj se dopada na Zlatiboru i da su ljudi predusretljivi.

“Saradnja između naših klubova je moguća jer mi imamo klub u Šangaju i pokušaćemo da pronađemo načine za saradnju. Postoji mogućnost da dovedemo našu decu iz Šangaja na Zlatibor a da deca iz SK Zvezda dođu u Šangaj” istakla je gospođa Hu.

Za predsednicu SK Zvezda, Minu Ilić uspostavljanje saradnje sa smučarima iz Kine je veliki uspeh posebno što je gospođa Hu i jedan od menadžera kineske reprezentacije.

“Iskreno se nadam da ćemo u što skorijem periodu imati ovde kinesku reprezentaciju kako u nordijskom tako i u alpskom skijanju, ističe gospođica Ilić.

Saradnja srpskih i kineskih smučara će posebno za Zlatibor pored sportskog svakako imati i turistički značaj tako da se može očekivati i dalji rast broja gostiju iz Kine.

Poslednjih dana članovi smučarskog kluba Zvezda se intenzivno pripremaju za letnju sezonu. Već ove nedelje najbolji članovi kluba će imati test u Sjenici a zatim slede pripreme u Sloveniji i zajednički treninzi sa članovima klubova iz Makedonije i Hrvatske.

Tekst је objavljen u okviru projekta Čajetinski sportski almanah koji je sufinansiran od opštine Čajetina u okviru Medijskog konkursa za 2019.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

October 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31