fbpx
Sport Sport+ Video

Sportić za decu u zlatiborskom vrtiću

U sredu, 16.juna Sportski savez opštine Čajetina je organizovao čas fizičke kulture za decu iz vrtića Narcis na Zlatiboru i vrtića Radost u Čajetini. Čas na Zlatiboru je vodio Nemanja Kutlešić, koji je za mališane pripremio niz zanimljivih aktivnosti.

Čas je počeo zagrevanjem kroz igru “Dan i noć” a potom su mališani u grupama prešli kroz zanimljivi sportski poligon. U prvom delu deca su trebala da savladaju prepreke, da preskoče ili da se provuku ispod prepreke. Zatim je sledilo skakanje kroz obruče i trčanje kroz merdevine. Poligon se završavao vođenjem lopte između prepreka.

“Ovo je jedna od planiranih aktivnosti Sportskog saveza opštine Čajetina. Mi imamo nameru da od septembra ova aktivnos postane redovna i da se decu u vrtićima jednom nedeljno organizuje čas fizičke kulture. Vidi se da su deca željna aktivnosti u prirodi i da im se sviđaju vežbice koje smo pripremili. Istovremeno, ovo je i najbolji način da se kod dece razvija ljubav ka fizičkoj kulturi i sportu,”rekao je za zlatibor.tv Nemanja Kutlešić is Sportskog saveza opštine Čajetina

“Što se nas u vrtiću tiče, ovo je bilo divno iskustvo. Iskreno se nadam da će ovakvi časovi postati redovni u vrtiću jer je očigledno da deci treba više sportskih aktivnosti, istakla je medicinska sestra Snežana Ječmenica.

Sportski čas su pored mališana na Zlatiboru imali i mališani u Čajetini.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930