Republika Vesti Video

Srpska lista formira ZSO i napušta vladu

Posle jučerašnjih događaja u Kosovskoj Mitrovici, predstavnici Srpske liste su doneli odluku da napuste vladu u Prištini. Ovim povodom je na internet stranici Srpska lista objavljeno saopštenje Gorana Rakića, predsednika Srpske liste u kome se kaže:

“Poštovani građani,

Ovo je težak dan za Srbe na Kosovu i Metohiju u kome se najbolje videlo lice prištinskih institucija. Brutalno, sa metkom u cevi, uz šok bombe i besomučno udaranje žena u muškaraca napadnuti su i prebijani legalni i legitimni predstavnici srpskog naroda u pokrajinskim institucijama, ministri, direktori kancelarije, poslanici, gradonačelnici.”

Nakon ovakvog zlodela i demonstriranja sile, rukovodstvo Srpske liste je održalo hitan sastanak na kome smo usvojili inicijativu za napuštanje Vlade u Prištini. O ovoj odluci ćemo obavestiti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Dijalog u ovakvim okolnostima, kada se na goloruk narod ide sa metkom u cevi, kada se na reč ide kundacima i đonovima čizama, dok se vrši institucionalno nasilje nad građanima, nema nikakvog smisla.”

Na današnjoj konferenciji u zgradi Predsedništva u Beogradu predstavnici Srpske liste su razgovarali sa predsednikom Vučićem. Po završetku razgovora Goran Rakić je rekao da će na petu godišnjicu Briselskog sporazuma 10 opština sa većinskim srpskim stanovništvom formirati Zajednicu srpskih opština.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Slika dana

Rubrike

Arhiva

Kupindo

%d bloggers like this: