fbpx
Biznis Lokalna privreda Vesti Video

Sudbina odmarališta Narcis neizvesna

Vest da je Ministarstvo unutrašnjih poslova 1.decembra podnelo zahtev Republičkoj direkciji za imovinu da se za odmaralište Narcis odredi drugi korisnik je izazavala rekaciju kako radnika tako i predstavnika lokalne saomouprave. Naime, u dokumentima koji su dostavljeni medijima Ministarstvo unutrašnjih poslova nema dalju potrebu za odmaralištima Narcis na Zlatiboru i Promenada u Vrnjačkoj Banji i dat je predlog se ovi objekti predaju drugim korisnicima koji će preuzeti i zaposlene.

[mks_col]

[mks_two_thirds]Početkom februara Republička direkcija za imovinu je  ponudila Specijalnoj bolnici Čigota da preuzme odmaralište Narcis kao i sve zaposlene. Ova odluka Ministarstva unutrašnjih poslova je zaposlene u odmaralištu Narcis, njih 44 (36 u stalnom radnom odnosu i 8 po ugovoru) dovela u neugodnu situaciju. Oni su se obratili Odeljenju za organizovanje ishrane i smeštaja kome po sistematizaciji i pripadaju kao i Lazaru Ranitoviću, predsedniku Sindikata srpske policije, ali nisu dobili nikakvu informaciju. Radnici su posebno zabrinuti kako će ovo preuzimanje uticati na njihov dalji radni status posebno ako se ima u vidu da je za ovu godinu najavljena privatizacija rehabilitacionih centara u Srbiji. Oni strahuju da će na ovaj način izgubiti pravo na socijalni program.[/mks_two_thirds]

[mks_one_third]Odmaralište Narcis se nalazi u centru Zlatibora i ima površinu od 1.930 metara kvadratnih. Ovaj objekat raspolaže sa tridest soba i dva apartmana. Odmaralište ima kuhinju, restoran, banket salu, aperitiv bar i internet salu. Prvi deo Odmarališta je sagrađen 1964.godine a drugi 1986.godine.[/mks_one_third]

[/mks_col]

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je ovim povodom održao i konferenciju za medije  rekavši da država Srbija ponovo donosi odluke bez presedana kada je u pitanju opština Čajetina.

Stamatović je istakao da opština Čajetina o ovom slučaju nije zvanično obaveštena, već da je od poštenih ljudi koji rade u ovim institucijama i brinu o svojim radnim mestima, brinu o zakonu i zaštiti svojih prava, dobio dokumentaciju i zato danas reaguje.

Podsećanja radi opština Čajetina MUP-u je poklonila zemljište za izgradnju pomenutog objekta, te smatra da je logično da se isto opštini i vrati, kao i da se mora zaustaviti otuđivanje zemlje na Zlatiboru. Pored toga opština je poklonila i plac za izgradnju nove policijske i vatrogasne stanice na Zlatiboru, a kao dobar domaćin, opština Čajetina je pomogla MUP-u RS i ulaganjem u rekonstrukciju objekta Policijske stanice u Čajetini i nabavku opreme, sredstava za rad i automobila. Ne postoji ni jedan logičan, ni svrsishodan razlog zbog čega se objekat „Narcis“ predaje Čigoti, koja će uskoro biti u privatnim rukama, a preko je potreban MUP-u, za njihovu policijsku stanicu na Zlatiboru.

Stamatović je rekao da će opština Čajetina uputiti zvaničan dopis MUP-u sa pitanjem zbog čega na ovaj način izbegavaju opštinu Čajetina i nanose štetu i svom ministarstvu i opštini, a nekome hoće da privabe ogromnu materijalnu dobit, kao što je bilo u slučaju sa Zlatibor turistom, PK Zlatiborom i objektom Zelenkade.

“Sve te najatraktivnije lokacije na Zlatiboru su predmet interesovanja pojedinaca bliskih vladajućem režimu“, istakao je Stamatović.

Osvrnuvši se na period iza nas predsednik Čajetinske opštine istakao je da se svaki put pojavljuje sve više spornih hektara zemlje, gde je 2.213 hektara bio probni balon.

“Od samog starta, imamo problem sa Zlatibor turistom gde se radi o oko 200 hektara zemlje i jezera u srcu Zlatibora. Opština vodi spor, umesto da država ispravlja svoje greške, sa privatnim kompanijama, a pravobranioci ne štite svoju imovinu. Mi nastojimo da je indirektno štitimo u ime naroda, a ako to vlast ne želi, postavlja se pitanje kakva je to država. Ja nemam ništa protiv svoje zemlje, već sa predstavnicima vlasti koji donose odluke na štetu i na uštrb države i njene imovine. Svi smo u obavezi da štitimo državnu imovinu, a ministri i ostali predstavnici državnih institucija posebno“, zaključio je Stamatović.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829