fbpx
Biznis Lokalna privreda T-Info Turizam Video

Sve spremno za 18.pršutijadu u Mačkatu

Osamnaesta pršutijada počinje u petak a pripreme se privode kraju, a organizatori ove manifestacije najavljuju bogat program i nove sadržaje. Pršutijada u Mačkatu će ove godine proslaviti osamnaesti rođendan i zvanično ova manifestacija će postati punoletna. Proizvođači suhomesnatih proizvoda sa teritorije opštine Čajetina su za to vreme uspeli da nadaleko pronesu glas o zlatiborskim specijalitetima i da osvoje tržišta Evrope i Rusije.

O pripremama za pršutijadu 29.januara se govorilo na konferenciji za medije koju je organizovalo Udruženje proizvođača suhomesnatih proizvoda zlatiborskog okruga. Na konferenciji su govorili Miljko Radišić (Zlatiborski eko agrar), Andžić Nataša iz Mačkata (SZR Lake) i Miloš Radovanović (SZR Prerada mesa Radovanović).

Ove godine pršutijada će svečano biti otvorena 2.februara u 11 časova, zatim će biti uručena i priznanja za kvalitet suhomesnatih proizvoda najboljim proizvođačima. Domaćini su za goste Sajma pripremili i bogat kulturno – umetnički program u kome će nastupiti folklorni ansambli, pevačke družine i trubački orkestar Igora Mitrića iz Sirogojna. Prvi dan Sajma je rezervisan za trubače, dok će se drugog dana publici predstaviti izvorne pevačke družine. Kao i prethodnih godina biće organizovana nagradna igra za sve posetioce Sajma, a izvlačenje nagrada je planirano za nedelju 4.februar u 15 časova.

Zanimljivo je pomenuti da će ove godine svoje proizvode na Pršutijadi predstaviti i gosti iz inostranstva, tako da će posetioci moći da degustiraju makedonska vina, istarski pršut, francuske sireve, kao i poznatu italijansku pršutu iz Parme. Na ovaj način Sajam suhomesnatih proizvoda u Mačkatu polako postaje međunarodna manifestacija a proizvođači očekuju rekordnu posećenost.

Proizvođači najavljuju i sajamske popuste a trenutna cena suhomesnatih proizvoda na pijacama se kreću od 900 dinara za kobasice, do 1800 dinara za goveđu pršutu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930